Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Tallinn 2011 / Kultuuripealinna ootussari 52 üllatust ja ideed kutsub sel nädalal rulluisutama

Kultuuripealinna ootussari 52 üllatust ja ideed kutsub sel nädalal rulluisutama

Prindi see artikkel
26. juuli 2010

RulluisutajaRulluisunädalal 26. juulist 1. augustini toimuvad koolitaja Tõnis Paalme käe all terve nädala jooksul rulluisukoolitused, -sõidud ja orienteerumine erinevates kohtumispaikades üle Tallinna. Kultuuripealinna aasta alguseni jääb veel 23 nädalat.

Tõnis Paalme, kes kasutab rulluiske nii liiklemisvahendina kui tippspordis, ütleb enda kohta, et rulluisutamine on teda palju muutnud ja ainult paremuse poole. Hetkel on tal käsil bakalaureusetöö rulluisutamise algõpetuse metoodikast.

Tõnis Paalme pakkus rulluisunädala idee välja, sest soovib rulluisutamisest saadavaid elamusi inimestega jagada, et ka teised tunneksid, kui hea tegelikult rulluisutamine on. „Tahan rulluisukultuuri edendada ja pakkuda huvilistele paremaid rulluisutamise võimalusi. Suvel korraldan igal nädalal rulluisutamisega seonduvaid sündmusi, nüüd oli aeg käsile võtta huvitavam projekt. Sõber tuli idee peale teha Rulluisupäev, mulle tundus huvitavam Rulluisunädal, kus nüüd on sees ka üks Rulluisupäev,“ kommenteerib Tõnis Paalme.

Rulluisusentusiastile meeldib kõige enam rulluisutada kesklinna tänavatel, vanalinna munakiviteedel, kuid ka Pirital kodust mõni meeter eemal oleval rulluisurajal on fantastiline kiirrulluisu treeninguid teha. „Öösiti on see kõik siin veelgi huvitavam,“ lisab Tõnis Paalme ja loodab, et Tallinn kujuneb veelgi rohkem rulluisutajasõbralikumaks.

Tõnis Paalme ootab rulluisuhuvilisi esmaspäeval, 26. juulil kell 17 tasuta rulluisukoolitusele Lauluväljakul, mereväravate juures.

Teisipäeval, 27. juulil kell 17 toimub Rulluisupäev Solarises – Solarise Aatriumis (0-korrus).

Oma lugusid esitab DARJA kolmapäeval, 28. juulil kell 17 tasuta rulluisukoolitusel Rocca al Mare kooli parklas.

Neljapäeval, 29. juulil kell 19 toimub rulluisuorienteerumine Vabaduse väljakul.

Reedel, 30. juulil kell 19 olete oodatud tasuta pidurdamiskoolitusele Vabaduse väljakul.

Reedel, 30. juulil kell 19.30 toimub ka iganädalane traditsiooniline Friday Night Skate – rulluisutamine Kakumäe randa ja tagasi.

Laupäeval, 31. juulil kell 7.30 – Soome skeit – Hommikul laevaga Soome ja õhtul tagasi. Helsingis toimub terve päev skeit, külastame huvitavaid kohti ja teeme kõike muud toredat.

Registreeruda ei ole vaja, lihtsalt tulge kohale!

Allikas: SA Tallinn 2011  26.07.2010 pressiteade