Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Kirjandus / Kanada reisikirjanik Rory MacLean peab Tallinna Ülikoolis avaliku loengu

Kanada reisikirjanik Rory MacLean peab Tallinna Ülikoolis avaliku loengu

Prindi see artikkel
27. juuli 2010

Foto: www.rorymaclean.com / Fiona Farrow (2006)

Foto: www.rorymaclean.com / Fiona Farrow (2006)

Tallinna Ülikooli rahvusvahelise suvekooli ühe osana toimub teisipäeval, 27. juulil Kanada reisikirjaniku Rory MacLeani avalik loeng „Creating a Traveller’s Tale“.

Loengus kõneleb autor oma loomingust, milleks ta on materjali kogunud 18 aasta vältel sooritatud rännakutel. Loeng algab kell 14.00, loengu toimumiskohaks on Tallinna Ülikooli Mare õppehoone Tallinna saal (Uus-Sadama 5, M-134). Loeng on avatud kõikidele huvilistele, loengu töökeeleks on inglise keel.

Rory MacLean sündis ja sai hariduse Kanadas. Algul töötas ta filmi alal, kuid 1989. aastal, olles võitnud ajalehe „The Independent“ reisikirjanduse võistluse, hakkas ta tegelema proosaga. MacLeani esimene reisiraamat „Stalini nina, rännak läbi Euroopa“ kirjeldab Ida-Euroopat kohe pärast Berliini müüri langemist. Raamatust sai Suurbritannias bestseller. Rory MacLeani teine raamat räägib Šotimaalt Kanadasse rännanud immigrantide unistustest. Ta on kirjutanud ka Birmast kümme aastat pärast Birma ülestõusu 1988. aastal ja hipide teekonnast Istanbulist Indiasse, mille jooksul ta kohtus inimestega, kes olid teekonnast osa võtnud või sellest osa saanud. Tema kõige uuem teos „Kadunud inimesed“ räägib nendest inimestest, kes jäid kadunuks Jugoslaavia sõdade tagajärjel. Rory MacLean on võitnud arvukalt auhindu, ta on Suurbritannia Kuningliku Kirjandusseltsi liige ja ta teeb regulaarselt kaastööd BBC-le. Praegu elab Rory MacLean Berliinis ja Suurbritannias.

Allikas: Tallinna Ülikooli 26.07.2010 pressiteade