Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Täna kuulutatakse välja rahvusvaheline noorte aasta

Täna kuulutatakse välja rahvusvaheline noorte aasta

Prindi see artikkel
12. august 2010

NoorteaastaTäna kuulutab Ühinenud Rahvaste Organisatsioon (ÜRO) välja noorte aasta peateemaga “Meie aasta, meie hääl”. 12. august on alates 1999. aastast rahvusvaheline noortepäev, mille raames toimub noortele suunatud üritusi üle kogu maailma. Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) tähistab täna Tartu kesklinnas rahvusvahelist noortepäeva “Leia oma tee” ning kuulutab ka Eestis välja noorte aasta.

“Loodan, et alanud noorte aastal märgatakse ja väärtustatakse noorte osaluse tähtsust ka sellistes valdkondades, kus seda seni nähtud ei ole. Soovin väga, et erinevad ühiskonnagrupid, kes seni ei ole näinud kokkupuutepunkti noortega, peaksid peale seda aastat noorte arvamuse ärakuulamist iseenesestmõistetavaks,” nimetab Eesti Noorteühenduste Liidu esimees Ott Heidmets ootusi alanud noorte aastale.

“Kõige rohkem sooviksin aasta möödudes tõdeda, et noored tahavad ja oskavad ühiskonnale olulistel teemadel kaasa rääkida paremini kui kunagi varem,” lisab Heidmets ka ootusi noorte endi suhtes.

ENL toob noorte tähtpäevaks Tartusse erinevad töötoad alates filmi- ja montaaži töötoast lõpetades žongleerimise ja köielkõnniga. Kohal on ka üle Eesti kokku tulnud erinevad noorteorganisatsioonid, Elav Raamatukogu, peetakse debatte edukuse ja noorte võimaluste üle ning jagatakse noorteinfot. Laval esinevad noortebändid, ansambel Ska Faktor, afrobrasiilia teater-performance’i, DJ-d ja tantsutrupid.

Mart Reiniku Gümnaasiumi staadionil peab Haridus-ja Teadusministeerium minister Tõnis Lukase juhtimisel jalgpallilahingut Eesti Noorteühenduste Liidu võistkonnaga.

Koostöös armastusfilmide festivaliga Tartuff näidatakse ka filmi “Haridus”.

Sündmuse tegevused toimuvad Küüni tänaval, Kaubahoovi pargis, Kaubamaja parklas ja Raekoja platsil alates kell 14:00. Kõik programmi üritused on tasuta!

ENL korraldab noortepäeva alates 2002. aastast ning soovib päevaga juhtida tähelepanu noorte probleemidele ja suunata ühiskonda noori rohkem väärtustama. 49 noorteorganisatsiooni ühendav katusorganisatsioon soovib noortepäevaga pakkuda nii meelelahutuslikke kui ka tõsisemaid ideid ja tegevusi, et noorte areng, ning seeläbi ka ühiskonna jätkusuutlikkus, ei pidurduks. Käesoleva noortepäeva põhiidee on pakkuda erinevas vanuses noortele nii sisulisi kui meelelahutuslikke tegevusi, et aidata noortel paremini realiseerida oma unistusi ja leida oma tee.

Noortepäeva kodulehekülg ja programm: www.noortepaev.com

Toetajad ja partnerid: Haridus-ja Teadusministeerium, Lava, Tartu Linnavalitsus, Tartu Ülikooli Euroopa Kolledž, Lille Maja, Tartuff, Tartu Kaubamaja, Rate.ee, Eesti Jalgpalli Liit.

Noortepäeva erimenüüd pakuvad kohvikud: Caffe Truffe, Werner, Kapriis, Suudlevad Tudengid, Menüü ja Ruuni Pizza.

Allikas: ENLi 12.08.2010 pressiteade