Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Tallinn 2011 / Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 Eesti tuur algab Vabaduse väljakult

Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 Eesti tuur algab Vabaduse väljakult

Prindi see artikkel
20. august 2010

Tallinn2011Reedel, 20. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul tähistatava taasiseseisvumispäevaga alustab Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 üle-eestilist ringreisi, tutvustades järgmisel aastal kultuuripealinnas toimuvat kokku kaheksas Eesti linnas.

Euroopa kultuuripealinna esitlussarja avapidu on osa taasiseseisvumispäeva üritustest Tallinna südames. Selle raames kuuleb publik nii Tallinn 2011 lähiaja plaanidest ja programmist kui näeb ja kuuleb põnevaid etteasteid – kavas on Eesti Nuku- ja Noorsooteatri ja Trumm-It’i esinemised, peole annab sära armastatud lauljatar Maarja-Liis Ilus ansambliga. Päeva juhib näitleja Veiko Täär.

Samaaegselt Vabaduse väljakule püstitatud laval toimuvaga saavad kõik tutvuda Euroopa kultuuripealinna infotelgi ja meenetega ning proovida kätt nukkude valmistamise töötoas.

„Usutavasti pakub kultuuripealinna 20. augusti pidu kõigile midagi: heade näitlejate ja muusikute seltsis saabuvale kultuuripealinna aastale mõeldes ei unusta me ka oma minevikku, 19 aasta eest kätte võidetud iseolemise õigust,“ rääkis sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli.

Kultuuripealinna poolteisetunnine etteaste algab 20. augustil Vabaduse väljakul kell 17, sellele järgneb kell 19 Eesti filmimuusika pärlite kontsert, kus esinevad Ott Lepland, Maria Listra, Getter Jaani, Margus Vaher, Jalmar Vabarna ja Toomas Krall. Soliste saadab Margus Kappeli ansambel, kaasa teeb ETV tütarlastekoor.

Tallinnast avalöögi saav kultuuripealinna esitlussari jätkub juba nädala pärast – 28. augustil peetakse pidu Haapsalus ja 29. augustil Pärnus, kontserdid algavad mõlemas linnas kell 16 ja on kõigile tasuta. Linnade tuuril löövad kaasa nii Eesti Nuku- ja Noorsooteater, tallinlastele juba teada-tuntud Trumm-It trummiorkester, tsirkusetrupp Folie koos Tsirkusepuuga ning andekas laulupaar Tanja Mihhailova ja Mikk Saar. Haapsalu kontserdile annab värvi Maarja-Liis Ilus, Pärnu publikule kingib Tallinn 2011 aga Lenna Kuurmaa kontserdi. Kavas on ka ridamisi kultuuriüllatusi ja õpitube.

„Oleme lubanud, et sügise saabudes kuulevad Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 plaanidest rohkem ka teiste Eesti linnade elanikud. Nüüd on aeg küps sihtasutuse ja meie partnerite esitlemiseks üle Eesti,“ meenutas Mutli.

Järge ootavad Tallinn 2011 tasuta peod Tartus, Valgas, Narvas, Jõhvis, Paides ja Rakveres.

Allikas: SA Tallinn 2011  18.08.2010 pressiteade