Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Tallinn 2011 / Katrin Saks astub Tallinn 2011 nõukogust tagasi

Katrin Saks astub Tallinn 2011 nõukogust tagasi

Prindi see artikkel
23. august 2010

KatrinSaksTallinna Linnavolikogu aseesimees Katrin Saks (SDE) teatas täna, et taandab end sihtasutuse Tallinn 2011 nõukogust, kuna tema ettepanek parandada sihtasutuse juhtimist ei leidnud toetust.

Katrin Saksa sõnul on otsus tagasi astuda ajendatud isiklikest põhimõtetest. “Ma ei ole nõus istuma ja vaatama, kuidas seda projekti parteikontorist juhitakse ning otsustes minnakse mööda nii nõukogust kui sihtasutuse töötajatest,” kommenteeris Saks.

“Olukorras, kus kultuuripealinna maine on selgelt negatiivne ja sisepinged ohustavad kogu projekti õnnestumist, suurendanuks juhatuse laiendamine sihtasutuse juhtimise läbipaistvust ning usaldusväärsust,” ütles Saks. “Mul on hea meel, et minu ettepanekut toetasid veel kolm nõukogu liiget. Enamus aga kahjuks ei soovi probleeme näha ega tunnistada.”

Sihtasutuse juhatuse liikmete arvu suurendamist toetas Katrin Saksa sõnul ka sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkond. “Jaanus Rohumaa nimetamine teiseks juhatuse liikmeks oli minu ettepanek,” rääkis Saks. “Poliitiliselt sõltumatu ning kultuuripealinna igapäevatööga tuttava inimesena oleks Rohumaa aidanud kaasa nii sihtasutuse sisese töökeskkonna paremaks muutmisele kui ka kogu projekti avalikule mainele.”

Allikas: SDE 23.08.2010 pressiteade