Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Muusika / Kümne riigi muusikatudengid ja õppejõud annavad toetuskontserdi EMTA ehituse lõpetamiseks

Kümne riigi muusikatudengid ja õppejõud annavad toetuskontserdi EMTA ehituse lõpetamiseks

Prindi see artikkel
29. august 2010

Foto: EMTA

Foto: EMTA

Pühapäeval, 29. augustil kell 19 annavad kümne riigi muusikatudengid ja õppejõud toetuskontserdi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Rävala pst 16 õppehoone ehituse lõpetamiseks. Kontserdile eelneb rektor prof Peep Lassmanni vastuvõtt.

„Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias kümne päeva vältel nii klassikalise muusika kui jazzmuusika alaseid teadmisi ja oskusi omandanud noored muusikud otsustasid intensiivkursuse lõpetada kontserdiga muusikaakadeemia ehituse jätkamiseks. Nii muusika- kui teatriõpingutes on suurel saalil väga oluline koht ja nii me otsustasimegi saali valmimist omalt poolt toetada,“ ütles kursustel juba neljandat korda osalev prof Stanislaw Skoczynski Varssavi Chopini nimelisest Muusikaülikoolist.

EMTA ehituse lõpuleviimine läheb maksma veel 120 miljonit krooni. „EMTA vajab tingimusi pidevaks arenguks. Uus 500-kohaline kontserdisaal on hädavajalik nii konkurentsivõimelise õppekeskkonna tagamiseks kui rahvusvaheliste suurprojektide läbiviimiseks,“ ütles EMTA välissuhete prorektor prof Marje Lohuaru.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia on juba viiendat aastat toimuvas LLP Erasmus projektis osalevast üheteistkümnest Läänemereäärsest muusikakõrgkoolist ainus, kellel oma suurt kontserdisaali ei ole. EMTA ehituse teise järgu alustamine on praeguseks juba kümme aastat veninud.

Pühapäevasel kontserdil LÕPETAMATA astuvad üles sel suvel Tallinnas Erasmus intensiivkursustel osalenud 50 muusikatudengit Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Islandilt, Norrast ja Taanist. Lisaks põnevatele ansamblitele on kavas ainulaadne improvisatsiooniteos, mis valmib kontserdi käigus. Rahvusvahelisele improvisatsiooniorkestrile ja -koorile sekundeerivad lavakooli õppejõud ja üliõpilased hääleimprovisatsiooniliste ja klounaadlike etteastetega.

Kontsert on tasuta. Maja valmimise heaks on võimalus teha annetusi EMTA kontole Swedbankis 221011352908.

Allikas: Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia