Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Kooliaasta alguse puhul toimub peaväljakul suur aabitsapidu

Kooliaasta alguse puhul toimub peaväljakul suur aabitsapidu

Prindi see artikkel
1. september 2010

Aabitsapidu 01.09.2009 (foto: www.tallinn.ee)

Aabitsapidu 01.09.2009 (foto: www.tallinn.ee)

Tallinna Haridusamet ja Kesklinna Valitsus kutsuvad juba teist aastat järjest 1. septembril kell 14 kõiki pealinna esimeste klasside õpilasi, nende vanemaid ja õpetajaid Vabaduse väljakul toimuvale suurele aabitsapeole, et ühiselt tähistada koolitee algust. Vastseid koolijütse õnnitleb linnapea Edgar Savisaar.

Esimene koolipäev on lapsele oluline ja oodatud sündmus ning tähistab uue eluetapi algust nii lapsele kui ka tema perele. Aabitsapeo eesmärgiks on väärtustada meeldejääva sündmuse läbi esimesse klassi astujat, tema pere ja õpetajat. Peale kooliaktuste toimumist on õpilased koos vanemate ja õpetajatega oodatud Vabaduse väljakule. Esinevad nii Eestis kui ka mujal tunnustusi saanud kollektiivid pealinna huvikoolidest, näiteks vastne kooriolümpia võitja ETV mudilaskoor jpt. Avatud on rohket tegutsemislusti pakkuvad meisterdamistelgid, laste ette astuvad nende poolt armastatud Tudivillu ja Tuuli ning lustida saab batuudil.

Kohal on fotograaf, kellelt saab koha peal tellida temaatilisi päevapilte. Avatud on Koolipuhvet, kus toitlustajaks konkursi tervislik koolipuhvet üks parimatest osalejaist läbi aastate. Lapsevanematel on võimalus tutvuda erinevate huvihariduse võimalustega Tallinnas. Esimeses koolitunnis 1. septembril annavad õpetajad lastele Aabitsapeo kutsed, millega nad saavad osaleda ka õnneloosis. Toimub veel nii mõndagi põnevat ning kogu programm on kõigile tasuta.

Aabitsapeo täpsema kava leiab Tallinna hariduse kodulehelt www.haridus.ee

Allikas: Raepress, 26.08.2010