Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Valitsus / Ligi: tuleva aasta eelarves on vaidluse all veel kaks miljardit krooni

Ligi: tuleva aasta eelarves on vaidluse all veel kaks miljardit krooni

Prindi see artikkel
3. september 2010

JyrgenLigiRahandusminister Jürgen Ligi (fotol) sõnul loodab valitsus järgmise aasta riigieelarve eelnõu heaks kiita hiljemalt septembri lõpus, praegu on ministritel vaidluse all veel kahe miljardi krooni ulatuses kulutusi.

Ligi ütles neljapäeval pärast valitsuskabineti nõupidamist BNS-ile, et kabinet jätkab eelnõu arutamist järgmisel neljapäeval, 9. ja seejärel teisipäeval, 14. septembril. Viimane nõupidamine lükkub neljapäevalt teisipäevale, kuna peaminister Andrus Ansip võtab 15. ja 16. septembril Brüsselis osa Euroopa Liidu erakorralisest ülemkogust.

Ligi pidas tõenäoliseks, et riigieelarve eelnõu saab valitsuse heakskiidu 23. septembril, misjärel suunatakse see arutamiseks riigikokku.

Riigieelarve üldmaht on tema sõnul umbkaudu 93 miljardit krooni, mida on kolme miljardi võrra enam kui sel aastal. Eelarvekasvu teevad rahandusministri sõnul võimalikuks Kyoto ühikute müük ja eurotoetuste kasv, uusi maksutõuse tema kinnitusel kavas ei ole.

Vaidlusaluseid summasid on Ligi sõnul praegu üle kahe miljardi krooni, kusjuures valitsuskabineti läbirääkimiste tulemusel on see summa juba taotlustega võrreldes poole võrra vähenenud.

Tänavuse riigieelarve tulude maht on 84,53 miljardit ja kulude maht 89,73 miljardit krooni.

Allikas: BNS, 02.09.2010