Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Teater / Vanemuine kutsub koolialguse puhul 414 last tasuta teatrisse

Vanemuine kutsub koolialguse puhul 414 last tasuta teatrisse

Prindi see artikkel
6. september 2010

Vanemuine3Esmaspäeval, 6. septembril kell 14 toimuvat „Detektiiv Lotte“ etendust pääseb tasuta vaatama 414 last. Vanemuine on kinkinud 214 piletit Tartu suurperedele, 100 piletit Tartu Hiie Koolile ja 100 piletit Tartu Emajõe Koolile. Nõnda saavad koolialguse puhul rõõmsa teatrielamuse ka need, kellele muidu teatrissetulek pisut keeruline.

„Detektiiv Lotte” jutustab kaasahaarava loo armastatud koeratüdruk Lottest, kes püüab välja mõelda, kelleks suurena saada. Algav päev annab talle suurepärase idee, sest ootamatult kaob isa Oskari leiutatud suhkrumasin. Loomulikult otsustavad uudishimulik Lotte ja tema sõber Bruno detektiivideks hakata, et mõistatus lahendada ning suhkrumasin üles leida.

„Detektiiv Lotte” libreto autorid on Janno Põldma ja Heiki Ernits, vahvad laulusõnad kirjutas Leelo Tungal ning hoogsa muusika Priit Pajusaar. Lavastas Ain Mäeots, muusikaline juht ja dirigent on Tarmo Leinatamm. Kunstnik on Iir Hermeliin, koreograaf Janek Savolainen ja valguskunstnik Tõnu Eimra.

Gerli Padari kehastatava Lotte assistendi Brunona astub lavale Robert Annus. Teistes osades Aivar Tommingas, Leino Rei, Maria Soomets, Maarja Mitt, Margus Jaanovits jpt.

Vanemuise teatris 2008. aasta novembris esietendunud lastemuusikali „Detektiiv Lotte“ on nüüdseks käinud vaatamas 54.000 külastajat.

Allikas: Vanemuise 03.09.2010 pressiteade