Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Tallinn 2011 / Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 jõuab Narva ja Jõhvi

Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 jõuab Narva ja Jõhvi

Prindi see artikkel
11. september 2010

Narva2Laupäeval, 11. septembril ja pühapäeval, 12. septembril rõõmustab Euroopa kultuuripealinna Eesti linnade tuur Narva ja Jõhvi rahvast. Tsirkust, teatrit ja muusikat täis rahvapidu lõppeb Narvas Tanja Mihhailova, Jõhvis Maarja-Liis Ilusa soolokontserdiga.

Nagu teisteski seni külastatud linnades, nii soovib Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 ka Narvas ja Jõhvis anda ülevaate kultuuripealinna ideest, programmist üldiselt ja tutvustada erinevaid üritusi.

„Ida-Virumaa linnade külastamine on kultuuripealinnale oluline: tegemist on rikka kultuurieluga piirkonnaga,“ kommenteeris sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli. „Siin asub Eesti üks kaasaegseim kontserdimaja, siin toimuvad olulised muusikasündmused, millest rahvusvahelise tasemega tõuseb esile Frederic Chopini noorte pianistide konkurss Narvas, Jõhvi balletifestival. Siin tegutsevad koorid, Narvas sümfooniaorkester ja nii edasi. Selge on, et Ida-Virumaa väärib kultuuri kvaliteedimärki,“ loetles Mutli.

Tasuta rahvapidudel astuvad publiku ette Eesti Nuku ja Noorsooteatri näitlejad-lauljad, tsirkusestuudio Folie ning päevajuhid Mikk Saar ja Tanja Mihhailova. Narva kontserdil lööb kaasa ka kultuuripealinna trummiorkester Trumm-It, Jõhvis soojendab publiku südameid Maarja-Liis Ilus. Narvas tervitab kultuuripealinlasi abilinnapea Andrei Filippov, Jõhvis ütleb tervitussõnad volikogu esimees Kaarel Pürg.

Kultuuripealinna töötoad avatakse laupäeval, 11. septembril Narvas Geneva platsil ning pühapäeval, 12. septembril Jõhvi keskväljakul kell 16, peo avalöök antakse tund aega hiljem. Kõige täpsema kava leiab veebiaadressilt www.tallinn2011.ee/eesti_linnade_tuur.

Eelmisel nädalavahetusel peatus Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 Eesti linnade tuur Tartus ja Valgas. Linnade poolt tervitas kultuuripealinlasi Tartus linnavolikogu esimees Aadu Must ja Valgas aselinnapea Alar Nääme. Eelnevalt andis kultuuripealinn kontserdid ka Haapsalus ja Pärnus.

Allikas: SA Tallinn 2011  10.09.2010 pressiteade