Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Tallinn 2011 / Kultuuripealinna linnade tuur viis kultuuripealinna programmi kaheksasse linna

Kultuuripealinna linnade tuur viis kultuuripealinna programmi kaheksasse linna

Prindi see artikkel
21. september 2010

Tallinn2011Nädalavahetusel lõppes linnade tuur, kus tutvustati Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi kaheksas Eesti linnas neljal nädalavahetusel. Linnade tuur andis tuhandetele eestlastele võimaluse osa saada Euroopa kultuuripealinna programmist juba enne kultuuripealinna aasta algust.

Kultuuripealinna linnade tuur jõudis nelja nädala jooksul Haapsallu, Pärnu, Tartu, Valka, Narva, Jõhvi, Paide ja Rakverre. Huvi kultuuripealinna programmi vastu oli suur. „Mul on väga hea meel, et Eesti linnad on meid nii lahkelt vastu võtnud ja tuhanded eestlased on saanud osa kultuuripealinna programmist juba enne suursündmuse avapauku. Selle abil näitasime, et põhjust järgmisel aastal Tallinna meile külla tulla on küllaga,“ lausus sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli.

Linnade tuuril tutvustasid kultuuripealinna programmi kuuluvat projekti „Tsirkusepuu“ tsirkusestuudio Folie. Selle rahvusvahelise tsirkusefestivaliga tutvustatakse Eesti publikule Euroopa noorte tsirkuse hetkeseisu. Osaleda sai kultuuripealinna trummiorkestri Trumm-It töötubades ja vaadata nende kontserti. Trumm-It trummiorkester on osa Brasiilias tekkinud AffroReggae projektist, millest saab kultuuripealinna publik osa juba 2011. aasta kevadel. Eesti Nuku- ja Noorsooteater tutvustas kultuuripealinna programmi kuuluvat projekti Tallinn Teater Treff ja andis kõigile huvilistele võimaluse nukkude meisterdamiseks. Lisaks jagati infot kõikide kultuuripealinna programmi kuuluvate projektide kohta.

Samaaegselt laval toimuvaga said kõik tutvuda Euroopa kultuuripealinna infotelgi ja meenetega ning proovida kätt nukkude valmistamise töötoas ja saada kiirkoolituse oma enda nukunäidendi tegemiseks. Lisaks esinesid Mikk Saar, Tanja Mihhailova, Maarja-Liis Ilus, Lenna Kuurmaa ja Ott Lepland. Linnade tuuril olid abiks kultuuripealinna vabatahtlikud.

Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 avapidustused toimuvad 31. detsembril. Lisainformatsiooni kultuuripealinna kohta leiab aadressilt www.tallinn2011.ee

Allikas: SA Tallinn 2011  21.09.2010 pressiteade