Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Tallinnas algasid Tudengite Sügispäevad

Tallinnas algasid Tudengite Sügispäevad

Prindi see artikkel
27. september 2010

TudengipaevadTäna alanud Tallinna Tudengite Sügispäevad toimuvad üle mitme aasta taas Vabaduse väljakul. Tudengipäevade kavas on nelja päeva jooksul 100 sündmust, mis on suunatud nii tudengitele kui ka linnakodanikele.

Tudengipäevad avas suurejooneline rongkäik Raekoja platsil. Vabaduse väljakul toimus traditsiooniline öölaulupidu.

Tudengipäevade kavas on suurt tähelepanu pööratud kultuurile. Üliõpilased saavad kuulata ööülikooli loenguid, kirikukontserti ja tutvuda erinevate rahvuste kultuuridega. Lisaks toimuvad traditsioonilised üritused nagu Tudengimees, pubiralli, Tudengimaja vabaained jpm huvitavat.

“Tudengid vallutavad neljaks päevaks pealinna. Tudengipäevade võimsaks avapauguks on Vabaduse väljakul toimuv öölaulupidu, kuhu oodatakse koos tudengitega osalema kõiki linnakodanikke. Programm on mitmekesine ning peaks pakkuma tegevust igaühele,” ütles Tallinna Tudengipäevade peakorraldaja Riina Odnenko.

Tudengipäevade kavas on esmakordselt isetehtud muusikariistade konkurss ja kiikhobuste võiduajamine. Kinos Artis toimub tudengitele suunatud Tallinna Tudengite Filmiöö TaTuK. Ööülikooli raames esinevad üliõpilastele Aleksei Turovski ja David Vseviov. Tudengipäevad lõpetab lõpupidu, mis seekord toimub Patarei vanglas.

Tudengite Sügispäevade kohta leiad rohkem infot kodulehelt aadressil www.tudengipaevad.ee ja Facebookist www.facebook.com/tudengipaevad

Tallinna Tudengipäevade toimumist toetavad A. Le Coq, ISIC, Tallinna Linnavalitsus, Kesklinna Valitsus, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet ja Tallinna kõrgkoolid.

Allikas: Tudengipäevade korraldajate 27.09.2010 pressiteade