Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Maailm / Välisminister Urmas Paet juhib Eesti delegatsiooni Expo maailmanäitusel

Välisminister Urmas Paet juhib Eesti delegatsiooni Expo maailmanäitusel

Prindi see artikkel
17. oktoober 2010

Expo2010Välisminister Urmas Paet juhib Eesti delegatsiooni Expo maailmanäitusel ja avab esmaspäeval, 18. oktoobril Eesti päeva Shanghai Expol.

Eesti delegatsiooni koosseisus Shanghai Expol on Eesti päevaga seoses 18-liikmeline äridelegatsioon, sealhulgas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juhitav logistikadelegatsioon, Eesti suuremate ülikoolide rektorid, kultuuriministeeriumi ja EASi esindajad. Ka on Shanghais Eesti Disainerite Liidu esindajad, et tutvustada Eestit ning sõlmida kontakte maailmanäitusel osalevate riikide ja näituse külastajatega.

Välisminister Urmas Paet märkis, et Eesti osalemine Expol on praeguseks toonud meie ettevõtjatele, haridus- ja kultuuriekspertidele hulga väärtuslikke sidemeid nii Hiinas kui mujal maailmas. “Eesti paviljoni külastajate arvu Expol on loetud miljonites. Eesti päev toob meile eraldi tähelepanu ja aitab kontakte veelgi laiendada,” lisas ta.

Eesti päeva tähistamine Shanghais algab juba pühapäeval, 17. oktoobril, mil Eesti Filharmoonia Kammerkoor annab kontserdi Expo kultuurikeskuses. 18. oktoobril kohtuvad välisministeeriumi juhitava Eesti delegatsiooni liikmed Expol osalevate riikide esindajatega ning Eesti paviljonis esitletakse esimest eesti keelest hiina keelde tõlgitud raamatut, kogumikku “Eesti muinasjutud” August Jakobsoni ja Friedrich Reinhold Kreutzwaldi muinasjuttudest.

Allikas: Välisministeeriumi 15.10.2010 pressiteade