Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Majandus / Euro tulek / Euronäituse väitlus: „Kas euro tulek elavdab majandust?“

Euronäituse väitlus: „Kas euro tulek elavdab majandust?“

Prindi see artikkel
27. oktoober 2010

skd283882sdcKolmapäeval, 27. oktoobril kell 13.00 toimub Tallinnas Ahhaa keskuses (Vabaduse väljaku all) avalik väitlus teemal „Kas euro tulek elavdab majandust?“.

Euro positiivsest mõjust Eesti majandusele räägivad Eesti Panga asepresident Märten Ross ja SEB panga analüütik Hardo Pajula. Neile oponeerivad Eesti Väitlusseltsi poolt 2007. a Oxfordi Ülikooli väitlusturniiri poolfinalist Martin Küüsmaa ja 2009. a maailmameistrivõistlustel 5.-8. kohta jaganud Silver Suun.

Avaliku väitluse eesmärk on tõsta argumenteeritud arutluse kaudu inimeste teadlikkust eurole ülemineku mõjudest. „Majanduses toimuv on viimasel ajal mõistagi ühiskonna teravdatud tähelepanu all ning euro tulek on vastakaid arvamusi tekitanud. Usun, et väitluses räägitakse need küsimusekohad selgelt lahti ja kummutatakse nii mõnigi levinud müüt,“ rääkis Eesti Väitlusseltsi juhataja Margo Loor debati olulisusest.

Euroteemalist avalikku väitlust korraldavad MTÜ Eesti Väitlusselts ja Rahandusministeerium koostöös majandusuudiste portaaliga E24. Väitlust on võimalik jälgida ka reaalajas aadressil: www.e24.ee. Väitlus on kõikidele tasuta ja huvilistele avatud.

Tallinnas AHHAA keskuses on ühtlasi üleval euro teemaline rändnäitus. Näituse eesmärk on lihtsalt ja atraktiivselt tutvustada eurosid, ühisraha ajalugu ning eurole üleminekuga kaasnevaid praktilisi aspekte.

Allikas: Rahandusministeeriumi 27.10.2010 pressiteade