Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Valitsus / Peaminister on koos äridelegatsiooniga ametlikul visiidil Usbekistanis

Peaminister on koos äridelegatsiooniga ametlikul visiidil Usbekistanis

Prindi see artikkel
1. november 2010

AndrusAnsipPeaminister Andrus Ansip on 31. oktoobrist kuni 3. novembrini ametlikul visiidil Usbekistanis.

Tegemist on esimese kõrgetasemelise kahepoolse visiidiga Eesti ja Usbekistani vahel. Visiidi eesmärgiks on eelkõige kahe riigi majandussuhete edendamine. Teise olulise teemana tuleb arutusele Afganistani julgeolekuolukord ning selle mõju piirkonnale.

Visiidil on planeeritud kohtumised Usbekistani Vabariigi presidendi Islam Karimoviga ning peaministri Shavkat Mirzijojeviga. Samuti kohtub peaminister Usbeki parlamendi seadusandliku koja ja senati esimeestega. Teisipäeval, 2. novembril, avab Ansip Eesti – Usbeki ärifoorumi, kus muu hulgas tutvustab Eesti geopoliitilisest asendist tulenevaid eeliseid. Peaministrit saadab visiidil üheksaliikmeline äridelegatsioon.

Peaministri programmis on ka kohtumine Taškendis resideerivate ELi ja NATO suursaadikutega.

Euroopa Liit suhtleb Usbekistaniga 2007. aastal vastu võetud Kesk-Aasia strateegia raamistikus, mille elluviimist toetab ka Eesti. Eesti on huvitatud suhete aktiviseerimisest kõikide Kesk-Aasia riikidega ja peab oluliseks Euroopa Liidu nähtavuse tõstmist Kesk-Aasias. Euroopa Liidu strateegiliseks huviks regioonis on stabiilne, inimõigusi järgiv ja õigusriigile omaseid põhimõtteid edendav Kesk-Aasia.

Viimane peaministri visiit Kesk-Aasiasse toimus 2009. aasta septembris kui peaminister külastas Kasahstani, Afganistanis käis peaminister viimati tänavu mais.

Allikas: valitsuse kommunikatsioonibüroo 29.10.2010 pressiteade