Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Majandus / Euro tulek / Algab eurokalkulaatorite postitus kõikidele leibkondadele

Algab eurokalkulaatorite postitus kõikidele leibkondadele

Prindi see artikkel
5. november 2010

Foto: ERR

Foto: ERR

Täna algab Rahandusministeeriumi ja Euroopa Komisjoni otsepostitus kõikidele Eesti leibkondadele. Saadetises on trükis olulisima infoga eurole üleminekust, Rahandusministeeriumi ja Euroopa Komisjoni kaaskiri ning eurokalkulaator.

Otsepostituse viib läbi Eesti Post, adressaate on kokku 561.000. Postitus viiakse läbi vahemikus 5.-17. november 2010.

Nendes omavalitsustes ja Tallinna linnaosades, kus rahvastikuregistri järgi on vähemalt pool elanikkonnast muukeelne, saadetakse nii eesti- kui venekeelne trükis. Need omavalitsused on: Sillamäe linn, Narva linn, Peipsiääre vald, Aseri vald, Piirissaare vald, Narva-Jõesuu linn, Alajõe vald, Kallaste linn, Kohtla-Järve linn, Maardu linn, Vaivara vald, Kiviõli linn, Loksa linn, Mustvee linn, Jõhvi vald, Kasepää vald ja Paldiski linn. Tallinnas saadetakse venekeelne brošüür kõikidele adressaatidele Haabersti, Põhja-Tallinna ja Lasnamäe linnaosades.

Neil, kes soovivad lisaks eestikeelsele trükisele saada ka venekeelset palume pöörduda oma linna(osa)- või vallavalitsusse, kust antakse vajadusel venekeelne trükis lisaks. Kõik euroinfobrošüürid on saadaval ka elektroonilisel kujul Euroveebis.

Eurokalkulaatoriga on kaasas kasutusjuhend (eesti, vene ja inglise keeles) ning kalkulaatorite garantii kehtib 2 aastat lõpptähtajaga 15. september 2012. Kalkulaatorite garantiivahetust teostab kauplustekett Euronics kõigi oma Eesti esinduste kaudu. Garantiivahetuse tingimused leiab siit.

Kui kellelgi ei ole 17. novembriks saadetist postkasti laekunud või kui saadetis on kahjustatud, palume ühendust võtta Eesti Posti klienditeenindusega: info@post.ee, 1661; 6616616 või anda teada Euroinfo telefonil 8003330.

Lisaks otsepostitusele jaotab Rahandusministeerium eurokalkulaatoreid tasuta sotsiaalhoolekandeasutustele, sõjaväeosadele, üliõpilaskondade liitudele ja vanglatele. Need on institutsioonid, kus inimesed elavad püsivalt väljaspool oma perekonda, moodustades seaduse mõistes omaette leibkonna.

Veel jaotab Rahandusministeerium koostöös Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ning Autoettevõtete Liiduga eurokalkulaatoreid ühistransporditeenust liiniveo korras osutavatele bussiettevõtetele, et hõlbustada piletite müüki bussides krooni ja euro paralleelkäibeperioodil 1.-14. jaanuarini. Selle jaotuse maht on 1725 kalkulaatorit.

Allikas: Rahandusministeeriumi 04.11.2010 pressiteade