Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Tartu Ülikool läheb nädalaks Tallinnasse

Tartu Ülikool läheb nädalaks Tallinnasse

Prindi see artikkel
8. november 2010

Foto: Andres Tennus / Tartu Ülikool

Foto: Andres Tennus / Tartu Ülikool

8.–13. novembril on Tallinnas Tartu Ülikooli nädal, mille jooksul saavad kõik huvilised tutvuda TÜ õppimisvõimalustega ning toimub mitmeid põnevaid loenguid ja koolitusi.

TÜ Tallinna esindaja Merle Kanguri sõnul on Tartu Ülikooli Tallinna nädal eelnevatel aastatel toimunud kevadeti, seekord siis esmakordselt ka sügisel ja seda just tulevastele tudengikandidaatidele mõeldes, et neil oleks oma valikute osas rohkem aega selgusele jõuda. „Teiste põnevate teemade hulgas oleme mõelnud ka vene sihtrühmale, neile toimub laupäeval venekeelne infotund „Teadlik valik!“, mis on mõeldud nii õpilastele kui nende vanematele,“ ütles Kangur.

Lisaks infotundidele saab kuulata tuntud TÜ teadlasi rääkimas robootika edusammudest, elamisväärsest elust parasvöötmes, semiootika saladustest, Eesti huvidest Euroopa Liidus jm. TÜ Tallinna nädala seminarid, koolitused ja loengud toimuvad TÜ Tallinna esinduses (Teatri väljak 3) ning on avatud kõigile huvilistele. Õpetajad, koolijuhid ja haridustöötajad saavad osaleda tasuta lühikoolitustel.

Tartu Ülikooliga koostöölepingu sõlminud Tallinna ja Harjumaa koolides (Tallinna Inglise Kolledž, Tallinna Reaalkool, Tallinna Rocca al Mare Kool, Gustav Adolfi Gümnaasium ja Viimsi Keskkool) peavad TÜ teadlased õpilastele loenguid sotsiaalsete võrgustike rollist, globaalsetest konfliktidest, analüütilisest keemiast ja paljust muust põnevast.

Nädal lõpeb seminariga „Õppima Tartu Ülikooli!?“, mis toimub laupäeval, 13. novembril kell 12.15–15.45 TÜ Tallinna esinduses. Seminaril tuleb juttu õppimisest Tartu Ülikoolis, tudengina elamisest Tartus, tulevastest tööalastest rakendustest üldiselt ning ühe võimaliku näitena teadlase elukutsest ja paljust muust.

Rohkem infot: www.ut.ee/tallinn

Allikas: Tartu Ülikooli 04.11.2010 pressiteade