Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / JCI tunnustab ambitsioonikaid üliõpilasi

JCI tunnustab ambitsioonikaid üliõpilasi

Prindi see artikkel
25. november 2010

JCIEstoniaJCI hindab täna toimuval üliõpilaste lõputööde konkursil 2010. aasta parimaid ja ambitsioonikamaid lõputöid. Sel aastal osalevad lõputööde konkursil EBSi, Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Ülikooli üliõpilased. Konkurssi lõppvoor toimub EBSis Lauteri 3, ruumis 204A algusega kell 19.00. Lõppvoor on avatud kõigile pealtvaatajaile.

JCI Tallinn ja SEIKO üliõpilaste lõputööde konkurss on loodud selleks, et juhtida tähelepanu ühiskondlikult aktuaalsetele teemadele ning tõsta esile julgeid ja ambitsioonikaid üliõpilasi, kelle lõputöödel on potentsiaali anda oluline panus innovatiivsete muutuste algatamiseks Eesti ühiskonnas.

“ Usume, et suurim väärtus peitub inimese isiksuses ja seetõttu me julgustame omalt poolt noori inimesi mitte lihtsalt hinde pärast lõputöid kirjutama, vaid läbi selle andma panuse Eesti arenguks,” avas JCI Estonia 2011 president Anneli Ohvril traditsioonilise konkursi korraldamise tagamaid.

Auhind antakse välja bakalaureuse- või magistriõppe lõpetanule. Auhind omistatakse kvaliteetsele lõputööle, milles tuleb zürii arvates kõige paremini esile ambitsioonikus ja julge lähenemine, oluline uus teadmine kogu ühiskonnale, sotsiaalne vastutus ja rahvusvahelise kogemusega arvestamine.

Kooli poolt väljavalitud lõputöid hindas JCI liikmetest koosnev eelkomisjon ning lõppvooru pääsesid Kaur Sarv ja Märt Ridala TTÜs ning Ulvi Kala ja Martin Ots EBSist.

“ Lõputööde teemad on läbi aastate peegeldanud ühiskonnas aktuaalseid teemasid, seetõttu on ka seekord konkursil ülekaalus innovatiivsetele ja rohelistele lahendustele suunatud uurimustööd,” kommenteeris JCI Tallinna president 2010 Peeter Tars.

Komisjon on 4-liikmeline ja ühe hääle annab ka saali kogunenud publik. Auhinnakomisjoni kuuluvad JCI Tallinn president 2010 Peeter Tars, Balti Kella AS tegevjuht Richard Õunap, TTÜ organisatsiooni ja juhtimise õppetooli professor Milvi Tepp ja EBS Majandusteooria õppetooli juhataja kohusetäitja Karmo Kroos.

Üritusel esitlevad nominendid oma lõputööd auhinnakomisjonile ja publikule. Parim lõputöö selgub auhinnakomisjoni otsusega, milles on väike osa ka rahvahääletusel. Peauhinnaks on SEIKO käekell, mille on välja pannud Balti Kella AS.

Ürituse kava ja esinejad:

19:00 Auhinnakomisjoni tutvustus ja tervitussõnad JCI Tallinn Presidendilt Peeter Tarsilt ja Balti Kella tegevjuhilt Richard Õunapilt

19:10 Kaur Sarv, TTÜ – Autojagamine linnade jätkusuutliku transpordipoliitika vahendina

19:30 Märt Ridala, TTÜ – Innovatsiooniprotsessi täiustamisvõimaluste uurimine Eesti IKT sektoris AS Microlink Eesti näitel

19:50 Paus

20:00 Ulvi Kala, EBS – Ettevõtlusloogika läbi ettevõtlus-ja turuorientatsiooni prisma

20:20 Martin Ots, EBS – Eesti põllumajanduslike mikro-, väike- ja keskmise suurusega ettevõtete võimalused rahvusvahelises väärtusketis osalemiseks

20:40 Paus/vaheesineja

20:50 Võitjate välja kuulutamine ja autasustamine!

JCI Tallinn on ettevõtlikke kuni 40 aasta vanuseid aktiivsed inimesi koondav organisatsioon, mille eesmärk on pakkuda noortele arenguvõimalusi selleks, et nad saaksid luua positiivseid muutusi ühiskonnas. JCI tegutseb täna rohkem kui 100 maailma riigis. Eestis tegutseb 11 JCI koda kokku ligi 300 liikmega.

Allikas: JCI Tallinn 25.11.2010 pressiteade