Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Keskkond / Budapestis toimub Estofilia festival

Budapestis toimub Estofilia festival

Prindi see artikkel
26. november 2010

Trio Junson, Mazurtchak, Niit

Trio Junson, Mazurtchak, Niit

Täna, 26. novembril algab Budapestis kolmepäevane Estofilia festival, millega Eesti Instituut Ungaris tähistab ka Arvo Pärdi ja Fred Jüssi 75. sünnipäeva.

Festival avatakse Fred Jüssi fotonäitusega “Kivimustrid”. Laupäeval japühapäeval saavad ungarlased osaleda virtuaalsel piknikul, kus Fred Jüssi fotode ja heliülesvõtete abil luuakse illusioon Eesti loodusest. Kõigil kolmel festivaliõhtul näidatakse dokumentaalfilme Arvo Pärdist.

Festivali muusikaprogrammis astub reedel üles trio koosseisus Laura Junson, Kristjan Mazurtchak ja Erko Niit. Laupäeval saab kuulata eesti jazzi Hedvig Hansoni ja Andre Maakeri esituses. Pühapäevane kontsert põimib luulet ja muusikat: Tõnu Õnnepalu ja Lauri Sommeri ungari keelde tõlgitud värsside taustal musitseerib eesti juurtega tuntud ungari kitarrist Gábor Juhász.

Programmist leiavad põnevat ka lapsed: ungari teatritrupi Kompánia interaktiivne etendus näitab, kuidas oma unistustega ümber käia. Etenduse aluseks on Andrus Kivirähki näidend “Sirli, Siim ja saladused”. Täiskasvanutele jutustab aga eesti muinasjutte Krisztina Lengyel Tóth, Tartu ülikooli endine ungari keele lektor.

26.-28. novembril toimuv festival leiab aset Budapesti klubis Nyitott Műhely, Ráth György tänav 4.

Festivali toetavad Eesti Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Ungari Rahvuslike Ressursside Ministeerium, Eesti Suursaatkond Ungaris ja ettevõte Liviko.

Allikas: Eesti Instituudi 26.11.2010 pressiteade