Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Usk ja vaimsus / Usuelu uudised / Tallinnas toimub konverents kristlikest väärtustest

Tallinnas toimub konverents kristlikest väärtustest

Prindi see artikkel
19. november 2010

AndresPoderEELK peapiiskop Andres Põder korraldab juba neljandat korda kristlikke väärtusi käsitlevat konverentsi. Täna, 19. novembril kell 11.00-17.00 Riigikogu konverentsikeskuses toimuv konverents keskendub kristliku rahvuskultuuri tulevikule.

Eesti Vabariigi põhiseadus sätestab oma ülesandena kindlustada ja arendada riiki, mis on pandiks tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus, „mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade“.

Konverentsil uuritakse, millise pildi annab kool kiriku kohast ja kristlikust kunstist ja arhitektuurist, kirikupühadest, muusikast rahva eilsest ja tänasest elus? Kui palju suudavad lapsed mõista oma kristlasest eelkäijate kultuurilist pärandit?

Kuidas tagab Eesti riik nii aineliste kui ka vaimsete kuultuuriväärtuste säilimise? Kas esmaülesande täitmiseks vajaminevate vahendite proportsioon on piisav?

Neid teemasid arutavad hariduse seisukohast Tartu Ülikooli dr Olga Schihalejev, Muinsuskaitse vaatevinklist Muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu. Soome kogemust tutvustab Soome Haridusministeeriumist Pekka Ivonen ja Ida-Soome Ülikooli poolt dr Vesa Hirvonen.

Kell 13 algab erinevate parteide paneeldiskussioon, milles osalevad Aleksei Lotman, Mart Laar, Rein Ratas, Igor Gräzin, Lauri Vitsut, Rein Einasto ja Peeter Võsu.

Konverents korraldatakse koostöös kultuuripealinn Turu 2011 „Kultuurifoorumiga“.

Allikas: EELK Konsistooriumi 19.11.2010 pressiteade