Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Muusika / Festivali passid nüüd müügil!

Festivali passid nüüd müügil!

Prindi see artikkel
1. detsember 2010

ViljandiFolk2011Logo1. detsembril jõudsid müügile 2011. aasta Viljandi pärimusmuusika festivali passid. Kui eelmistel aastatel on passe müüdud festivali kodulehel, siis sel korral saab neid osta Piletilevi veebilehelt ja müügikohtadest üle Eesti.

Passe on saadaval piiratud kogus. Esimesed 600 passi müüakse hinnaga 705 krooni (45 eurot), järgmised 800 hinnaga 814 krooni (52 eurot). Nende lõppedes pannakse viimased 600 passi müügile hinnaga 924 krooni (59 eurot). Perepasside hind on vastavalt müügiperioodile 2112 krooni (135 eurot), 2441 krooni (156 eurot) ja 2770 krooni (177 eurot).

Festivali pealik Ando Kiviberg avaldas veendumust, et 28.-31. juulil 2011 aset leidev XIX pärimusmuusika festival paneb Viljandi lossimäed ja südalinna lõbusalt pulbitsema – samamoodi, nagu see on olnud eelmiste festivalide aegu.

Sedapuhku on korraldajad otsustanud festivali keskmesse tõsta rütmilisuse. “Eesti pärimusmuusika on olnud valdavalt meloodiakeskne, mistõttu loodame, et pealkiri “Rütm ja pulss” innustab muusikuid oma pillidel rütme üles leidma ning nendega kuulajaid ja tantsijaid inspireerima. Usun, et sellest saab taaskord üks ühtehoidev pidu, kuhu on teretulnud kõik noorusliku meelelaadiga õnnelikud inimesed, kellele pole võõras ka armumis- ja süvenemisvõime,” rääkis Kiviberg.

Programmipealik Tarmo Noormaa selgitas, et välisesinejaid valides peetakse silmas ennekõike neid Euroopa ja muu maailma piirkondi, kus rütmipillidel on olnud traditsiooniliselt suur tähtsus. “On oodata ansambleid näiteks Baskimaalt ja Galiciast, Quebecist, Venemaalt aga ka niinimetatud kolmanda maailma riikidest.”

Pass tagab festivali ajal sissepääsu kõigile välikontsertidele ja ööklubisse. Lisaks sisaldab hind vabapääset Pärimusmuusika Aidas ja Jaani kirikus toimuvatele kontsertidele ja annab soodustuse teistele sisekontsertidele. Kõik kuni 12-aastased lapsed pääsevad Viljandi festivalile tasuta.

Vaata ka – www.folk.ee