Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Neljapäeval avab uksed noorte infomess Teeviit 2010

Neljapäeval avab uksed noorte infomess Teeviit 2010

Prindi see artikkel
2. detsember 2010

teeviitNeljapäeval, 2. detsembril kell 10 avab Eesti Näituste- ja messikeskuses uksed noorte infomess Teeviit 2010.

17. korda toimuv noorte infomess Teeviit 2010 on interaktiivne sündmus, mille eesmärk on pakkuda mitmekülgset teavet õppimisvõimaluste, koolituse, täiend- ja ümberõppe võimaluste, karjääriplaneerimise, vaba aja veetmise, metoodiliste materjalide, tööhõive ja kõige muu kohta, mis puudutab tulevase elu planeerimist. Teeviit 2010 on avatud 2. ja 3. detsembril kell 10-18 ning 4. detsembril kell 10-16. Pileteid on võimalik osta nii kohapeal kui ka Piletilevi eelmüügist.

Lisaks enam kui 160 haridusasutusele ja tehnokraatidele armsaks saanud Robotexi otseülekandele on messil esindatud ka mitmed ettevõtted, kelle hulgast tasub välja tuua SEB, spordiklubi Sparta koostöös Fitness.ee-ga, Load.ee , TEA kirjastus, CV-online ning muidugi ka Elukestva Õppe arendamise sihtasutus Innove.

Noorte infomessil Teeviit on avatud Karjäärikohvik

Teist aastat on SA Innove karjääriteenuste arenduskeskuse eestvedamisel 2.- 4. detsembril toimuval noorte infomessil Teeviit avatud Karjäärikohvik.

Karjäärikohvik on avar messiala, kus töötavad kolme päeva jooksul ligi 50 karjäärispetsialisti üle Eesti. Karjäärikohviku menüüs on info hariduse, tööturu ja elukutsete kohta.

Karjäärikohvik ei tee reklaami konkreetsetele õppeasutustele, vaid aitab noortel valikute paljususega toime tulla ning endale sobivaid lahendusi leida. Tartu info- ja nõustamiskeskuse karjäärinõustaja Ele Linderi sõnul tulevad noored tihtilugu messile küsimustega mis minust saab, milline kool valida, millist eriala õppida, mille põhjal langetada valikuid jms. “Messimöllus võib segadus veelgi suureneda. Iga kool ja organisatsioon reklaamib ennast parimast küljest ning kutsub liituma. Tihtipeale tekitab selline aktiivsus ka võõristust, hirmu ning kohmetusest küsimata jäänud küsimused ei saagi vastust. Segiaetud peaga ongi kasulik hetkeks aeg maha võtta Karjäärikohvikus.”

Samuti saab Karjäärikohvikus teavet erinevatest infokanalitest. Kui Teeviidal midagi arusaamatuks jääb, siis tasub kindlasti ise kodus infot otsida nii Rajaleidja portaalist kui ka maakondlikest noorte teavitamis- ja nõustamiskeskustest. Eraldi on kohvikus inimene, kes tutvustab välismaal töötamise ja õppimise teemasid.

Koos karjäärinõustajaga on võimalik kohvikus täita spetsiaalselt messi tarbeks koostatud testi. Oluline on pärastine analüüs ja tagasiside koos nõustajaga, kes aitab erinevaid nüansse näha, kuna ei ole olemas ainult ühte õiget vastust.

Lisaks nõule ja abile, pakub kohvik ka meelelahutust – kätt saab proovida Rajaleidja labürindimängus, osaleda karjääriloosis, vaadata karjäärikohviku kino jpms. Samuti võib kohvikus niisama jalga puhata, kohvi juua ning sõpradega vestelda.

Silmatorkava ja erksa Karjäärikohviku leiab Teeviidal sissepääsu juures boksist nr 11. Töötajad tunneb ära punaste ning oranžide T-särkide ja ettekandjapõllede järgi.

Karjäärikohvikut toetavad Haridus- ja Teadusministeerium, Euroopa Sotsiaalfond, Elukestva Õppe Programm, Eesti Noorsootöö Keskus ning Harju Maavalitsus.

Vaata ka – www.teeviit.ee

Allikad: korraldajate ja Innove 01.12.2010 pressiteated