Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Korp! Revelia tähistab 90. aastapäeva

Korp! Revelia tähistab 90. aastapäeva

Prindi see artikkel
3. detsember 2010

Revelia90Eesti soost meestudengeid ühendav korporatsioon Revelia tähistab sel nädalavahetusel oma asutamise 90. aastapäeva balli, aktuse ja vennastuspeoga.

„ On au tänaste revelustena kanda edasi meie asutajatest kaasvendade ideed olla väikese rahva parimad pojad,“ ütles tähtpäeva puhul korporatsiooni esimees Friedrich Kaasik. „Aastapäeva puhul meenutame oma eelkäijate aateid ning ühtlasi kinnitame nende mõtete jätkuvat elujõudu.“

Reede, 3.detsembri ehk asutamispäeva keskööl korraldab korp! Revelia ülemaailmse ühishetke, mil kõik revelused kogu maailmas ühel hetkel seisatuvad, üksteise peale mõtlevad ning tõstavad klaasikese Revelia terviseks.

Korp! Revelia asutati 1920. aastal Vabadussõjast naasnud Eesti soost meestudengite poolt, kelle eesmärgiks oli luua tõeliselt eestimeelne ja üksikliiget tähtsustav vennaskond, vastukaaluks vanematele tugeva baltisaksa mõju ning drillidistsipliinile tuginevatele Eesti tudengiorganisatsioonidele.

Korp! Revelia tähtsustab oma tegevuses rahvusliku vaimu edasikandmist oma noorliikmetele ning akadeemilise hariduse kõrval ka laiema silmaringi pakkumist oma liikmetele seltsilise tegevuse läbi.

Läbi aegade on korp! Revelia ridadest sirgunud palju kaasvendi, kes on panustanud oma valdkonnas Eesti elu edendamisse. Nii näiteks on Revelia ridadesse kuulunud helilooja Juhan Aavik, koorijuht Jüri Variste, teatrijuht Leo Kalmet, Välis-Eesti aktivist Harald Raudsepp ja kuulub praegu skulptor Endel Taniloo.

Tänasel päeval kohtab revelusi nii avaliku sektori ja riigikaitse olulistel ametikohtadel kui ka teaduses, kultuuriringkondades ja majanduses.

Aegade jooksul on korp! Revelial olnud mitmeid ajutisi ja pikemad väliskoondisi erinevates maailma otstes Austraaliast Iraagini, tänasel päeval on aktiivne väliskoondis koos tegusate liikmetega säilinud Kanadas.

Allikas: korp! Revelia 02.12.2010 pressiteade