Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Ligimene / President Ilves tunnustab pühapäeval vabatahtlikke

President Ilves tunnustab pühapäeval vabatahtlikke

Prindi see artikkel
5. detsember 2010

Vabatahtlikud2Pühapäeval, 5. detsembril kell 13 kuulutatakse Tartus Ateena keskuses välja Eesti aasta 2010 vabatahtlikud, keda tänatakse üleriigilisel vabatahtlike tunnustamisüritusel. Vabatahtlikke õnnitleb tunnustamisürituse patroon, riigipea Toomas Hendrik Ilves.

Sel aastal tunnustatakse eelkõige vabatahtlikke, kes on mentori, juhendaja või algataja rollis ning andnud sellega panuse vabatahtliku tegevuse arendamisse Eestis.

Tunnustatavaid on kokku 15, kelle hulgas on inimesi üle kogu Eesti. Noorim tunnustav on sel aastal 20- ning vanim 78-aastane. Tunnustatavate seas on noortega tegelejaid ja noorteorganisatsioonide tegevuse korraldajaid, kohaliku elu edendajaid, heategevuslike organisatsioonide vabatahtlikke, eakate eneseabiliikumise juht ning nõrgemate abistajaid.

Aasta vabatahtlikud valis 40 esitatud kandidaadi seast välja üheksaliikmeline komisjon, mis koosnes vabaühenduste ja avaliku sektori esindajatest.

Õhtut juhivad Maarja Küla juhataja Ly Mikheim ning arendusjuht Huko Laanoja, esineb Tartu ansambel Pahad Seemned.

Tunnustamisürituse raames toimub ka raadiosaate Ööülikool salvestus, kus räägitakse vabatahtlikkuse teemadel. Vestlusringis osalevad Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, vabatahtlik Riina Varts, Palupõhja Looduskooli juht Robert Oetjen ja Marten Kaevats Uue Maailma Seltsist.

Rahvusvahelist vabatahtlike päeva tähistatakse iga aasta 5. detsembril. Eesti vabatahtlike tunnustamisürituse traditsioonile pandi alus 2005. aastal. Saabuv 2011. aasta on ühtlasi Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta.

Allikas: presidendi kantselei 03.12.2010 pressiteade