Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Ligimene / Liisi Koikson ja ehe jõuluelamus

Liisi Koikson ja ehe jõuluelamus

Prindi see artikkel
5. detsember 2010

LiisiKoikson2010Teisel advendil, 5. detsembril kell 17 algab Viimsis heategevuslik kontsertsari „Hingemuusikaga jõuluaega“, kus musitseerib armastatud artist Liisi Koikson koos Paul Danieliga kitarril ja Kristjan Mazurtchakiga saksofonil.

Esitusele tulevad Eesti rahvapärandisse kuuluvad kirikukoraalid, mis on pärand Lääne-Eestist ja saartelt. Lood, mis saavad erilise südamlikkuse Liisi Koiksoni vahetu esituse läbi, on seadnud Paul Daniel.

„Need on lood, mis rahvasuus on oma elu elama hakanud,“ räägib kontserdi kunstiline juht Paul Daniel. „See muudabki nende esitluse ehedaks ja meeleolukaks,“ lisab ta. Danieli sõnul lauldakse neid lugusid tänapäeval harva, kuna meloodiad on keerukad.

Traditsionaalide seas laulab Koikson ka J. Johansoni ja Mae Kivilo laulu “Tuhat tänu” ning tuntud lugu Keeniast, “Õhtu eel”, mille on eesti keelde tõlkinud Doris Kareva.

Kontsertidega kogutakse annetusi Põhja-Tallinna lastele, kes peavad hommikusöögita koolipäeva alustama ning kes on koos vanematega kodust väljatõstmise ohus. Koostöös Peeteli Sotsiaaltöö keskusega aitab Muusikaühing Crescendo koos kontserdikülastajatega jõulurõõmu ka nendesse kodudesse viia.

Liisi Koikson on pälvinud armastatud muusiku staatuse, osaledes edukalt paljudel lauluvõistlustel ning pälvides 2006. aasta parima Eesti naisartisti tiitili. Paul Daniel on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia jazz-kitarri erialal ning täiendanud ennast Saksamaal jazzmuusikas ja arranžeerimises. Koikson ja Daniel on kirikukoraale varem esitanud plaadil “Tähtede taga” (2005) ning tegutsevad koos ansamblis Elletuse, mille põhirepertuaari moodustab regilaul. Kristjan Mazurtchak on koos musitseerinud Taavo Remmeli, Laura Junsoni, Rebecca Kontuse ja teiste tuntud muusikutega. Mazurtchak ja Daniel tegutsevad muuhulgas projektis “Jazz ja kirik”.

Kontserdi piletid on müügil Piletilevi ja Statoili müügikohtades üle Eesti.

”Hingemuusikaga jõuluaega” kontserdid toimuvad:

5. detsembril kell 17.00 Viimsi Püha Jaakobi kirikus

12. detsembril kell 17.00 Tartu Salemi kirikus

18. detsembril kell 17.00 Haapsalu Toomkirikus

19. detsembril kell 17.00 Tallinna Jaani kirikus

Allikas: Muusikaühing Crescendo 01.12.2010 pressiteade