Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / President / President rõhutas jõulutervituses ühtehoidmise ja hoolivuse tähtsust

President rõhutas jõulutervituses ühtehoidmise ja hoolivuse tähtsust

Prindi see artikkel
24. detsember 2010

Presidendi jõulutervitus loeti ette Haapsalu Toomkirikus. (Foto: ERR)

Presidendi jõulutervitus loeti ette Haapsalu Toomkirikus. (Foto: ERR)

President Toomas Hendrik Ilves rõhutas reedeses jõulutervituses nii usu ja lootuse kui ka ühtehoidmise ja hoolivuse tähtsust.

“Usk ja lootus annavad meile jõu tulla toime nende muredega, mis võib tabada meist igaühte, nagu ka nendega, mida peame lahendama riigile ja ühiskonnale mõeldes. Kindel usk ja lootus, mida toetab meie endi tublidus, tähendavadki kokkuvõttes, et meie saame hakkama. Eesti saab hakkama,” ütles president Ilves.

“Ühtehoidmine ja hoolivus muudavad aga tugevaks meie perekonnad, meie suhted lähedastega, meie riigi. Kokkuvõttes muudab see kõik Eesti suuremaks,” märkis ta.

President Ilves ütles, et üksteise toetamine on eelduseks, et meie pere ja riigi asjad on korras ning me saame tunda ennast turvaliselt.

“Tahame, et abivajajaid aidatakse ja kedagi ei jäeta hätta, et kõige raskemaski olukorras saaksime loota toetusele ja abile. Ka kitsikuses ja tormis, nõrkuses ja tuisus,” sõnas president.

Raske aeg annab igale inimesele, igale kogudusele ja vabakonnale võimaluse ning kohustuse näidata hoolivust ja abistada.

President Ilves tänas kõiki neid, kes on oma võimaluste piires abistanud ning toetanud lähedasi, naabreid ja oma kogukonna liikmeid.

“Kõik see on seotud ka eetiliste tõekspidamistega, nende väärtustega, mis aitavad hoida korras meie kodu ja riiki. Neist väärtustest peame lugu pidama iga päev nii oma perekonnas kui ka riigis,” ütles president Ilves.

Ilma eetiliste tõekspidamisteta hääbub perekond, laguneb kodu ja nõrgeneb riik. Nendest väärtustest tuleb lugu pidada ja nende eest ka seista.

“See nõuab meist igaühe hingejõudu, usku ja lootust, usaldamist ja hoolivust,” ütles president Ilves, soovides kõigile rahulikku jõuluaega.

Allikas: BNS, 24.12.2010