Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Keskkond / Tartu Ülikooli loodusmuuseumil valmis Eesti rannikualade kaardirakendus

Tartu Ülikooli loodusmuuseumil valmis Eesti rannikualade kaardirakendus

Prindi see artikkel
19. veebruar 2011

Foto: eestirannik.ut.ee

Foto: eestirannik.ut.ee

TÜ loodusmuuseumi eestvedamisel on valmis saanud põhjalik veebirakendus, mille abil saavad huvilised tutvuda Eesti rannajoone, rannikualade ning sealse elustikuga, lahendada ülesandeid ja teha virtuaalse rännaku mööda rannikut.

Koostöös teiste partneritega valmis TÜ loodusmuuseumil õppevahend, mis tutvustab just seda piiriala, mille kaudu on hea võrrelda Eesti loodust ja keskkonda naabermaadega. Veebileht aitab uurida, millised on rannikud Soomes, Rootsis, Lätis, millest tulenevad erinevused ja sarnasused ning kuidas mõjutab Läänemere seisund meie loodust.

TÜ loodusmuuseumi digitaalarhiivide spetsialisti ja kaardirakenduse ühe looja Veljo Runneli sõnul sündis idee INTERREGI poolt rahastatava projekti COWEB käigus. „Ühest küljest otsisime teavitavat rakendust, mis suudaks kergemini luua teadmistesilda Läänemeremaade vahel. Teisest küljest tahtsime luua õppevahendit, mis oleks kasulik Eesti õpetajatele ja õpilastele ning kus interaktiivsus ja atraktiivsus oleks olulised tegurid.“

„Veebilehe kasu on lisaks harivale suuresti ka tunnetuslik, see aitab tajuda meie looduse ja maastiku terviklikkust. Kõik looduse- ja reisihuvilised inimesed leiavad siit kindlasti midagi põnevat ja kasulikku,“ usub Runnel.

Veebileht on mõeldud kasutamiseks kõigile huvilistele aga eelkõige võib see olla kasulik õppevahend koolides, huvikoolides ning keskkonnahariduskeskustes.

Eesti ranniku kaardirakendusega saab tutvuda aadressil: eestirannik.ut.ee

COWEB (Communicating the Baltic) on INTERREG IVA projekt, milles osalevad partnerorganisatsioonid Soomest, Rootsis, Eestist ja Lätist. Projekti käigus vahetavad erinevad Läänemere-äärsete riikide asutused ja organisatsioonid oma kogemusi keskkonnahariduse ning teaduse populariseerimise vallas. Projekti tulemusena valmivad erinevad näitused, õppematerjalid, õpetamise metoodilised juhendid.

Allikas: Tartu Ülikooli 18.02.2011 pressiteade