Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Teater / Rakvere Teater annab esietenduse vaid ühele teatrikülastajale

Rakvere Teater annab esietenduse vaid ühele teatrikülastajale

Prindi see artikkel
10. märts 2011

saja-aastane_maja_200Neljapäeval, 10. märtsil esietendub Rakvere Teatri väikeses saalis islandlase Jón Atli Jónassoni näidend „Saja-aastane maja“, mille esietendusele on kutsutud vaid üks inimene.

Aasta eest märtsis loosis Rakvere Teater välja terve suure saali ning võitja kutsus enda valitud etendust vaatama üle 400 külalise. Seekord töötab teatrimaja ja mängivad näitlejad vaid ühe inimese jaoks. Võitja on saalis üksinda ning näitlejad mängivad oma esietenduse vaid talle.

Lavastaja Peeter Rästas: „Üksindus võib olla nii vabastav kui ahistav. Esietenduse vaataja saab ise otsustada, kumba sorti üksindust ta saalis tunneb. Surmas ja teatris oleme alati üksi.“

Oma nime pani etenduse vaatamiseks kirja 332 inimest. Loosimine toimus 7. märtsi õhtul ja võitjaks osutus Elvis Gutmann.

Lavastuses mängivad Liisa Aibel, Erni Kask, Anneli Rahkema, Eduard Salmistu ja Tarvo Sõmer.

Teatri kodulehel on etenduse kohta kirjutatud:

Mereäärse hooldekodu asukad on ära unustatud, maha jäetud ja minema visatud. Nendest ei räägita, kuid nemad ise räägivad lugusid, tantsivad ja kuulavad muusikat, et leevendada igapäevast üksindust ning säilitada väärikust ja mälestusi. Nad igatsevad üht teist elu ühes teises maailmas. Oma unistustes on nad preeriate kauboid, kes tulevad appi mahajäetutele, üksildastele, vaevatutele. Või siis ei tule.

Allikas: Rakvere Teatri koduleht