Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Kevadkontsert „Käsikäes kevadega“ toob lavale eri kultuuridest noori

Kevadkontsert „Käsikäes kevadega“ toob lavale eri kultuuridest noori

Prindi see artikkel
13. märts 2011

SadamateaterPühapäeval, 13. märtsil kell 12 toimub Tartu Sadamateatris värvikas kogupereüritus „Käsikäes kevadega“.

Kogupereüritusele on oodatud osalema eesti ja vene põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased ning nende vanemad – kõik, kes tunnevad huvi erinevate kultuuride vastu.

Üritus on pühendatud kevadele ja sõprusele ning koosneb kontserdist ja loomingulistest õpitubadest, kus saab meisterdada erinevaid kevadkaunistusi. Kontserdil räägime kevadistest pidupäevadest, mida tähistatakse erinevates maailma paikades – läbiv mõte on see, et erinevates kultuurides on palju sarnast, kuid on ka huvitavaid erinevusi, mida tuleks väärtustada.

Idee sai alguse 2010. aasta kevadel, kui Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakonna noorsooteenistus kutsus kokku venekeelsete noorsootöötajate töörühma. „Koostöö eesmärgiks seati vene keelt kõnelevate noorte tõhusam kaasamine Tartu kultuuriellu. Pühapäeval etenduv kontsert koos õpitubadega ongi ühise töö tulemuseks,“ teatab üks kevadkontserdi projektijuhtidest Julia Barsukova.

Kontserdil astuvad üles noored Tartu Annelinna Gümnaasiumist, Armeenia Pühapäevakoolist „Maštots“, kultuuriühingust „Päikesekiired“, Tantsu- ja Moekoolist „GaLeRii“, Vanemuise Tantsu- ja Balletikoolist, laulustuudiost „Fa-Diees“, flamenko- ja kõhutantsustuudiost „Duende“ ning Tartu Kommertsgümnaasiumist.

Kontserdi korraldavad Eesti UNESCO Noorte Ühendus (Estonian UNESCO Youth Association või EUYA); Tartu Annelinna Gümnaasium; Armeenia Pühapäevakool „Maštots“ ja loomingukeskus „Jänkupere“.

Projekti põhitoetajaks on Tartu linn.

Lisainfo: euya.ee/kevadkontsert

Allikas: EUYA 10.03.2011 pressiteade