Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / IRL: presidendiks valitakse Toomas Hendrik Ilves

IRL: presidendiks valitakse Toomas Hendrik Ilves

Prindi see artikkel
21. mai 2011

Foto: www.president.ee / Toomas Volmer (Emadepäev 2011)

Foto: www.president.ee / Toomas Volmer (Emadepäev 2011)

Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu otsustas täna toetada Toomas Hendrik Ilvese jätkamist presidendiametis. Salajasel hääletusel toetas teada 50, vastu oli seitse IRLi volikogu liiget.

IRLi esimees Mart Laar meenutas, et IRL toetas Ilvest ka eelmisel korral ning president on tema hinnangul teinud head tööd.

“Tõstan esile Toomas Hendrik Ilvese tegevust riigi stabiilse arengu tagamisel ning demokraatia edendamisel,” lausus Laar.

Ilves loetles täna IRLi volikogu ees valdkonnad, millega järgmisel ametiajal tegeleda, kui talle selleks võimalus antakse. Laari hinnangul haakub presidendi nägemus paljus IRLi omaga.

President soovib toetada kodanikualgatust ja arendada elukeskkonda laiemalt, kinnipidamist õigusriigi põhimõtetest, perede toimetulekut ja iibe parandamist, pingutusi hariduse kvaliteedi tagamisse, hoolimist julgeolekust ja riigikaitsest, Eesti välispoliitika tõhustamist jua aktiviseerimist rahvusvahelise lepete ja kohustuste täitmist Euroopa Liidus ning Eesti halduskorralduse ajakohastamist.

IRLi toetus Ilvesele teeb võimalikuks presidendi valimise juba Riigikogus, kus lisaks 23le IRL saadikule toetaksid teda ka 33 saadikuga Reformierakond ja 19 saadikuga esindatud sotsiaaldemokraadid.

Presidendivalimised toimuvad Eestis 29. augustil. Parlamendis vajab kandidaat valituks osutumiseks kaht kolmandikku saadikute häältest.

Allikas: IRLi 21.05.2011 pressiteade