Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Muusika / 40 aastat laulu- ja tantsupidusid Sakus

40 aastat laulu- ja tantsupidusid Sakus

Prindi see artikkel
4. juuni 2011

SakuLaulupiduLaupäeval, 4. juunil toimub Saku mõisapargis XI Saku laulu- ja tantsupäev, millega tähistatakse 40-aasta möödumist 1. laulupäeva korraldamisest Sakus. Rongkäik algab kell 15.30, millele järgneb kontsert Saku mõisa ees. Laulu- ja tantsupäeval osaleb enam kui 600 laulja ja tantsijat Sakust, Kiilist, Jürist, Padiselt jm ning puhkpilliorkestrid Türilt, Sakust ning Tallinnast. Aukülalistena võtavad osa ka endisaegsed peojuhid, lauljad ning tantsijad.

6. juunil 1971.aastal sirelite õitsemise aegu, toimus I Saku laulupäev Saku mõisapargis. Rongkäik sai alguse jaamahoone juurest ning tõi mõisa ette kokku 850 lauljat, tantsijat ning pillimeest.

Laulupäeva algatajaks ja peaorganisaatoriks oli Saku muusikaõpetaja ning koorijuht Ottniel Jürissaar. Tema suurejooneline idee ja tohutu energia haaras kaasa ka segakoori Tuljak 88 lauljat, kes vaimustusega peokorraldamises osalesid.

Ettevalmistus oli suur ja põhjalik: varakult olid valmis kutsed, kuulutused, kavad, rosetid ja tammepärjad dirigentidele. Peopäeval müüdi ära 1000 valget nokamütsi, millele oli tükitud „Saku I laulupäev”.

Külaliskollektiividena osales 10 segakoori Tallinnast ja Harjumaalt, 3 suurt teenekat meeskoori, 3 naiskoori, teiste seas ka Kiisa naiskoor. Üllatuskülalisteks Metsäkylän Mieslaulajat Soomest ning Armeenia Alaverdi linna segakoor. Peost võttis osa ka 3 rahvatantsukollektiivi.

Pidu algas Mihkel Lüdigi lauluga „Koit” ning kestis koos autasustamisega pea 4 tundi ning lõppes Ottniell Jürissaare üleskutsega: „Kohtume jälle sirelite õitsemise ajal Sakus!”

Lähem teave: www.sakuvald.ee/huvikeskus

Allikas: Saku valla 02.06.2011 pressiteade