Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Täna lõpeb Tartu Ülikoolis avalduste vastuvõtt

Täna lõpeb Tartu Ülikoolis avalduste vastuvõtt

Prindi see artikkel
8. juuli 2011

Foto: Andres Tennus / Tartu Ülikool

Foto: Andres Tennus / Tartu Ülikool

Täna saab veel viimast päeva esitada sisseastumisavaldusi Tartu Ülikooli. Avalduste vastuvõtt peahoones lõpeb kell 16 ja sisseastumise infosüsteemis südaööl.

Täna, 8. juulil saab veel viimast päeva esitada sisseastumisavaldusi Tartu Ülikooli. Avaldusi saab korraga esitada kahele õppekavale, mõlemal õppekaval nii riigieelarvelisele kui ka riigieelarvevälisele õppekohale kandideerimiseks. Pärast 8. juulit enam avaldustega mingeid toiminguid teha ei saa, st et kui kandidaat riigieelarvelisele õppekohale ei pääse, siis hiljem avaldust riigieelarvevälisele kohale ümber tõsta ei saa.

TÜ vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo tuletab meelde, et kõik avaldused tuleb kandidaadil kohe ära esitada, hiljem kandideerimised õppekohtade vahel automaatselt ümber ei kandu. „Samuti peavad SAISis olema avaldused olekus „kinnitatud kandidaadi poolt“, muidu ülikool avaldust menetlema ei hakka,“ selgitas Karo.

Sisseastumiseksamid ja välisüliõpilaskandidaatide õppetulemuste ümberhindamised toimuvad 12.−20. juulini ja sel ajal pingeread veel liiguvad. Vastuvõetute nimekirjad selguvad 22. juulil aga ka need pole lõplikud, sest kandideerida sai kahele õppekavale. Õppimatuleku kinnitamise tähtaeg on 29. juuli, mil kahele õppekavale sissesaanud peavad tegema oma lõpliku valiku.

Kaja Karo paneb noortele südamele, et nad suhtuksid ülikooli sisseastumisprotseduuri täie tõsidusega, sest see on pisut keerulisem ja vastutusrikkam kui nad võib-olla arvavad. „Soovin ülikooli poolt kandidaatidele külma närvi ja kannatlikku meelt tulemuste ootamise ajaks!“

Rohkem infot: http://www.ut.ee/et/oppimine/sisseastujale

Allikas: Tartu Ülikooli 08.07.2011 pressiteade