Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Kunst / „Vabaduse laulul“ avatakse postkontor, erandkorras on avatud ka Kumu

„Vabaduse laulul“ avatakse postkontor, erandkorras on avatud ka Kumu

Prindi see artikkel
20. august 2011

Mark20081120. augustil Tallinna lauluväljakul toimuval „Vabaduse laulul“ hakkab tööle postkontor, kus saab päevakohaseid postkaarte valmistada ja erimargiga posti panna. Eesti taasiseseisvumise 20. aastapäeva puhul on 20. augustil erandkorras avatud ka Kumu kunstimuuseum.

Eesti Post paneb eeloleval laupäeval „Vabaduse laulule“ üles erakorralise postkontori, kus saab ise sõpradele saatmiseks postkaarte valmistada. Postkontoris saab end pildistada ja fotost postkaardi teha. Eesti Postil ilmub Eesti taasiseseisvumise aastapäeva puhul ka spetsiaalselt selleks sündmuseks kujundatud postmark „20 aastat taasiseseisvumisest“ ja kasutusele võetakse eritempel. Margi on kujundanud kunstnik Indrek Ilves, selle tiraaž on 50.000 ja nominaalväärtus 35 eurosenti.

Enne lauluväljakule kontsertpidustusele ”Vabaduse laul” minekut on kõigil võimalus Kumu kunstimuuseumis tutvuda kunsti kaudu Eestimaa ajaloo ja kultuuriga taasiseseivumisele eelneval paaril aastasajal. Näitusel räägitakse nii Eesti Vabariigi loomise püüdlustest koos rahvusliku kunstielu sünniga kui ka keerulistest valikutest kunstnike ja kogu ühiskonna eest nõukogude perioodil. Sel päeval on muuseumipilet kõigile Kumu külastajatele 3 eurot (tavahind 5.50 eurot). Perepileti hind 6 eurot (tavapilet 10 eurot) . Alla 7-aastastele lastele sissepääs tasuta. Kumu on lahti kella 11.00–18.00.

Kumu aatriumis on alates kella 13 avatud TASUTA kunstiateljee lastele ja peredele. Külastajad saavad joonistada ja kujundada erilisi, ekskursiooni teemadega haakuvaid postkaarte, mida saab ka sealsamas postitada.

Allikas: SA Tallinn 2011  16.08.2011 pressiteade