Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Muusika / Islandi päeval esineb Suurgildi hoone siseõues Lay Low

Islandi päeval esineb Suurgildi hoone siseõues Lay Low

Prindi see artikkel
21. august 2011

Foto: www.20.ee

Foto: www.20.ee

Islandi päeval, pühapäeval, 21. augustil kell 17 on Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone siseõues Islandi laulja ja laulukirjutaja Lovísa Elísabet Sigrúnardottiri alter ego Lay Low kontsert.

21. augustil on kõikjal Tallinnas Islandi päev, millega Eesti riik ja rahvas tänavad Islandi riiki 1991. aastal näidatud vapruse eest, kui Island esimese riigina tunnustas Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamist. Islandi päeval esineb palju islandi muusikuid ja ansambleid, avatud on Islandi-teemalised näitused, linastub film ja avatud on islandi toiduturg.

Suurgildi hoone siseõues esineva laulja ja laulukirjutaja Lovísa Elísabet Sigrúnardottiri alter ego Lay Low saab innustust kantrileedidelt nagu Patsy Cline, Dolly Parton ja Kitty Wells, ent süstib antiiksesse Americana saundi hulga värsket vunki, kinnitab kontserdikorraldaja. Tema debüütalbum „Please Don’t Hate Me“ (2006) müüs plaatina jagu ning noppis Islandi muusikaauhindade galal kolm auhinda. Lay Low Ameerika-debüüt „Farewell Good Night’s Sleep“ nägi ilmavalgust mullu artisti enda plaadimärgi Loo alt.

Gildihoone siseõu asub vanalinnas aadrssil Pikk 17/Lai 14, sissepääs Börsi käigust. Kontsert on tasuta.

Rohkem Islandi päevast: www.20.ee/islandipaev

Allikas: Eesti Ajaloomuuseumi 15.08.2011 pressiteade