Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Usk ja vaimsus / Usuelu uudised / Soome Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Kari Mäkinen külastas Tallinna

Soome Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Kari Mäkinen külastas Tallinna

Prindi see artikkel
5. september 2011

Peapiiskopid Mäkinen ja Põder (foto: EELK)

Peapiiskopid Mäkinen ja Põder (foto: EELK)

Soome peapiiskop Kari Mäkinen külastas 3.-4. septembril Tallinna ja kohtus Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskopiga.

Kohtumisel peapiiskop Andres Põderiga arutati kahe kiriku omavahelisi sidemeid ja koostöövõimalusi. Paljudel EELK kogudustel on juba enam kui paarkümmend aastat kestnud sõprussidemed Soome kogudustega. Tihti on just koguduste kaudu ka kohalikud omavalitsused sõlminud omavahelisi sõprussidemeid.

Kohtumisel peatuti ka kahe kiriku rahvusvahelistel koostööküsimustel ning arutati ühiseid huvisid. Peapiiskopid arutasid ka oktoobri alguses Cardiffis toimuva Porvoo osaduskonna kirikujuhtide kohtumist ning 19.-20. oktoobril 2011 Tallinnas toimuva korralise Soome ja Eesti kirikuvalitsuste kohtumise teemasid.

Peapiiskop Kari Mäkinen viibis Tallinnas koos abikaasa Eija Mäkineniga. Pühapäevasel jumalateenistusel Tallinna Jaani kirikus tõi Soome peapiiskop tervituse Eesti kirikule ja kirikurahvale. Soome külalised viibisid Tallinnas peapiiskop Andres Põderi ja abikaasa Marje Põderi kutsel.

Allikas: EELK Konsistooriumi 05.09.2011 pressiteade