Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / President / President Ilves läheb visiidile Poola

President Ilves läheb visiidile Poola

Prindi see artikkel
9. november 2011

THIlves5President Toomas Hendrik Ilves lendab kolmapäeval, 9. novembril kahepäevasele töövisiidile Poola, kus kohtub president Bronisław Komorowski ja välisminister Radosław Sikorski´ga ning osaleb Euroopa Välissuhete Nõukogu (ECFR) aastakohtumise avapaneelis.

Eesti riigipea sõnul on Eesti ja Poola suhted kahe hea sõbra suhted. “Poola kui mõjukas riik Läänemere piirkonnas ja Euroopas laiemalt on Eestile kindlaks ja vastutustundlikuks partneriks meile mõlemale tähtsates valdkondades nii Euroopa Liidus kui ka NATO-s,” ütles president Toomas Hendrik Ilves märtsikuisel kohtumisel Poola riigipea Bronislaw Komorowskiga, kes viibis Eestis töövisiidil.

Poolas toimuv Euroopa Välissuhete Nõukogu kaheksas aastakohtumine keskendub erinevatele aktuaalsetele välispoliitikat puudutavatele teemadele nagu Euroopa finantskriis ja Euroopa Liidu tulevik. President Ilves osaleb koos Saksamaa endise välisministri Joschka Fischeri, Briti poliitiku David Milibandi, Poola välisministri Radosław Sikorski ning Soome eelmise välis- ja nüüdse väliskaubandusminister Alexander Stubbiga aastakohtumise avapaneelis „Euroopa taasleiutamine“ (The Reinvention of Europe).

Tagasi Eestisse jõuab riigipea 10. novembri õhtul.

Allikas: presidendi kantselei 07.11.2011 pressiteade