Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Muusika / Eesti kultuurifestival Prantsusmaal on seni läinud edukalt

Eesti kultuurifestival Prantsusmaal on seni läinud edukalt

Prindi see artikkel
2. november 2011

EstoniqueEesti kultuurifestival Prantsusmaal jätkub, novembri alguses toimuvad Pariisis nii Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontserdid kui ka esimest korda ajaloos kahe Eesti teatri etendused. Festivali esimene kuu on läinud äärmiselt edukalt.

Täna õhtul esitab Eesti Filharmoonia Kammerkoor Paul Hillieri dirigeerimisel Oratoire du Louvre´s Arvo Pärdi loomingut. Sellele eelneb kell 19.30 pidulik autasustamistseremoonia Prantsuse Kultuuriministeeriumis, kus Prantsuse kultuuriminister Frédéric Mitterrand annab Arvo Pärdile üle Prantsusmaa kõrgeima riikliku autasu, Auleegioni ordeni rüütlikraadi. 4. novembril kannab Eesti Filharmoonia Kammerkoor koos Ensemble Orchestral de Paris`ga ette Pärdi teose “Aadama itk” (Prantsusmaa esiettekanne) ning prantsuse helilooja Thierry Escaich`i teoseid.

Eesti kultuuriesindaja Prantsusmaal Kersti Kirs ütles, et festivali esimene kuu on olnud üle ootuste edukas, seda alates viikingilaeva Turm saabumisest Pariisi, mis sai kohaliku meedia poolt väga palju tähelepanu. Mitmed kontserdid, näiteks Rahvusmeeskoori kontsert St Eustache’i kirikus ja Mari Kalkuni esinemine on läinud täissaalidele.“Äärmiselt suur publikuhuvi olnud ka Paavo Järvi juhatusel toimunud Pariisi orkestri kontsertide vastu, samuti läksid menukalt Eesti vaimse kultuuripärandi õhtu ja seto ansambli Kuldatsäuk esinemine. Kuid ka väiksemad üritused nagu Kristiina Ehini luuleõhtu ja eesti muinasjuttude esitlus prantsuse keeles on saanud väga positiivset vastukaja,“ lisas Kirs.

Novembrikuuse jääb veel mitu festivali tippsündmust. 4.-10. novembril on NO99 esimese Eesti teatrina Euroopa teatri tiitlit kandva Odéoni laval. Etendust „Kuidas seletada pilte surnud jänesele“ mängitakse Pariisis 6 korral. 9.-11. novembrini toimuvad Pariisi Atalante teatris aga Theatrumi etendused Jon Fosse “Üks suvepäev” ja Evgeni Grishkovetsi “Linn”.

Eesti kultuurifestival “Estonie tonique” on seni suurim kultuurikoostöö projekt Eesti ja Prantsusmaa vahel. Rohkem kui poolesaja sündmuse raames astub üles enam kui 200 esinejat.

Festival toimub Eesti ja Prantsuse Kultuuri- ja Välisministeeriumide koostöös, programmi viivad ellu Prantsuse Instituut ja Eesti suursaatkond Pariisis.

Festivali kodulehekülg: www.estonie-tonique.com