Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Pühapäeval heisatakse isadepäeva puhul Eesti lipud

Pühapäeval heisatakse isadepäeva puhul Eesti lipud

Prindi see artikkel
13. november 2011

Foto: www.dadsrights.com

Foto: www.dadsrights.com

Pühapäeval on isadepäeva puhul lipupäev, mil Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud, Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised.

Isadepäevaga austatakse isasid ja tähtsustatakse isade rolli laste kasvatamisel. Isadepäev on kõigi isade ja nende perekondade ühine tähtpäev.

Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Lipupäevad on Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev 3. jaanuaril, Tartu rahulepingu aastapäev 2. veebruaril, iseseisvuspäev 24. veebruaril, emakeelepäev 14. märtsil, Euroopa päev 9. mail, emadepäev maikuu teisel pühapäeval, Eesti lipu päev 4. juunil, üldriiklik leinapäev 14. juunil mil lipp heisatakse leinalipuna, võidupüha 23. juunil, jaanipäev 24. juunil, taasiseseisvumispäev 20. augustil, teadmistepäev 1. septembril ning isadepäev novembrikuu teisel pühapäeval. Lipud heisatakse ka kohaliku omavalitsuse volikogu valimise päeval ning Euroopa Parlamendi valimise päeval.

Igaühel on õigus heisata soovi korral lipp ka muudel päevadel, järgides Eesti lipu seaduse sätteid ning head tava.

Allikas: BNS, 12.11.2011