Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / IRLi rahvakogu hakkab arutama milliseid muutuseid Eesti vajab

IRLi rahvakogu hakkab arutama milliseid muutuseid Eesti vajab

Prindi see artikkel
24. august 2014

Foto: Riigikogu

Foto: Riigikogu

Täna toimub Tallinna Lauluväljakul IRLi rahvakogu, kus otsitakse lahendusi Eesti elu kõige olulisematele probleemidele. Rahvakogu eesmärk on välja valida IRLi peamised programmilised seisukohad 2015. aasta riigikogu valimisteks.

IRLi esimehe Urmas Reinsalu (fotol) sõnul peaks tähtsaim sisuline osa enne valimisi olema erakondade programmiliste seisukohtade kujunemine, mille käigus sõnastatakse olulisemad Eesti ees seisvad küsimused ja lahendused.

„Eesti vajab positiivseid muutusi. Peame julgelt vaatama näkku Eesti tänasele seisule ja arutama läbi milliseid reforme on vaja ellu viia, et Eesti oleks vaba, jõukus kavaks ja peredesse sünniks rohkem lapsi,“ ütles Reinsalu.

„Vajalike muutuste esilekutsumiseks on vaja reaalset debatti ühiskonnas ja erakondade sees. IRL teeb omalt poolt sellega algust tänasel rahvakogul. Kui sõnastame põhiprobleemid, ning paneme paika võimalikud edasised tegevused, siis on nende üle erakondadel võimalik debatti pidada ja eesti rahvas saab tegeliku Eesti tulevikusuuna üle valikuid langetada,“ rääkis Reinsalu.

Reinsalu lisas, et erakondade seisukohad Eesti tuleviku kohta peavad sündima selge ja avatud debati käigus, mitte ülepeakaela ega nurga taga.

IRLi Rahvakogul, kus osaleb üle 350 erakonna liikme, töötatakse läbi 4 teemablokki. Läbiarutamisele tulevad järgmised küsimused: kuidas tagada Eesti julgeolek, leida lahendused rahvastiku probleemile, tõhustada riigi toimimist ning mil viisil kasvatada inimeste jõukust.

Allikas: IRLi 24.08.2014 pressiteade