Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Ligimene / Lastekaitse Liidul on uus juht

Lastekaitse Liidul on uus juht

Prindi see artikkel
25. august 2014

Martin_Medar

Foto: www.rajaleidja.ee

Lastekaitse Liidu üldkogu valis laupäeval uueks juhatajaks Martin Medari (fotol).

Martin Medar on olnud tihedalt seotud juhtimise, noorsootöö, hariduse ja kultuuri valdkondadega. Viimati juhtis ta Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi, mis on Eesti suurim rahvatantsu ja rahvamuusika liikumist koondav organisatsioon.

„Mul on väga hea meel leida väljund oma soovile seista lapse õiguste eest. Lastekaitse Liit on tugev ja end juba veerandsaja aasta jooksul tõestanud organisatsioon. Loodan tegusalt panustada lastekaitseliikumisse. Praegu on nii Eesti lapse kui ühiskonna ees palju väljakutseid. Tõstes ühiskonna teadlikkust, kasvatame järgmise põlvkonna Eestit,“ rõhutas Medar üldkogule kogunenud liikmesorganisatsioonidele. „Balti ketis seisnud on rajanud Eesti tuleviku aluse. Sellele ehitamiseks vajame palju ja tugevaid kive – lapsi. Hästi koheldud laps viib ühiskonna väärtused edasi. Võrdne kohtlemine ja vaesuse leevendamine on kaks olulist märksõna,“ lisas Medar.

Senine juht Alar Tamm, kellel täitub 1. septembril Lastekaitse Liidu juhina 20 aastat, jätkab edaspidi liidule kuuluvate Remniku ja Pivarootsi õppe- ja puhkekeskuste arendamist. „Pean eriti tähtsaks, et jätkuks vabatahtliku lastekaitseliikumise areng ja et laps ise oleks sinna alati kaasatud,“ toonitas Tamm.

MTÜ Lastekaitse Liit (www.lastekaitseliit.ee) taasloodi Viljandis 2. oktoobril 1988. Liit on aastatel 1918-1940 tegutsenud Eesti Lastekaitse Ühingu õigusjärglane. Liikmeskonda kuulub 34 juriidilist isikut (lastekaitse ühingut, seltsi või klubi), kelle põhikirjalise tegevuse eesmärk ja tegevuse põhisuunad on kooskõlas Lastekaitse Liidu eesmärgi, tegevuse põhisuundadega ning kes soovivad arendada lastekaitsetegevust.

Allikas: Liidu 25.08.2014 pressiteade