Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Usk ja vaimsus / Eesti kirikulugu / Isa Vello Salo tähistab 90. juubelit

Isa Vello Salo tähistab 90. juubelit

Prindi see artikkel
5. november 2015

Foto: ERR

Foto: ERR

Roomakatoliku kiriku vaimulik, isa Vello Salo tähistab täna oma 90. juubelit.

Vello Salo on sündinud 5. novembril 1925 Võisiku vallas Viljandimaal. Teise maailmasõja ajal oli ta soomepoiss ning 1945. aastal läks sõjapõgenikuna Itaaliasse. 1957. aastal ordineeriti Vello Salo Münsteris (Saksamaa) roomakatoliku preestriks. Talle on omistatud teoloogiadoktor eksegeetika alal. Ta on õpetanud Mosulis (Iraak) vaimulikus seminaris, Toronto ülikoolis, Tartu ülikoolis ja paljudes teistes ülikoolides.

Isa Vello Salo oli Välis-Eesti avaliku elu ja kultuuritegelane. Ta rajas ühemehekirjastuse Maarjamaa ning on kogu elu olnud viljakas kirjamees, ajaloouurija, ajakirjanik ja tõlkija (sh tõlkinud eesti keelde Piibli erinevaid osi). 1993. aastal naasis Vello Salo Eestisse ning on praegu Pirita kloostri preester.

Vello Salo juubeli puhul korraldab Rooma-Katoliku Kiriku Eesti apostellik administraator piiskop Philippe Jourdan piduliku vastuvõtu, mis toimub 5. novembril kell 18 Okupatsioonide muuseumis.

Piiskopi vastuvõtu raames leiab aset isa Vello Salo elulooraamatu “Siin Vatikani Raadio! Vello Salo lugu” tutvustus, mida on võimalik kohapeal osta. Raamatu andis välja kirjastus Gallus.

Kõik on oodatud Isa Vello Salo väärikat juubelit tähistama.

Allikas: www.katoliku.ee