Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Kunst / Riigikogus on Mall Parise maalinäitus

Riigikogus on Mall Parise maalinäitus

Prindi see artikkel
5. aprill 2017

MallParis050417Riigikogu kunstisaalis on alates tänasest avatud Mall Parise maalinäitus „Sinine äär“.

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul rikastab see näitus Toompea lossi väljapanekute nimistut oma minimalistliku kujundipõhise maaliseeriaga. „Väljapandud maalid annavad omapärase tõuke meie kujutlusvõimele. Kunstnik on suutnud panna oma väljendusoskusega otsima maalidel erinevaid seoseid ümbritsevast keskkonnast,“ ütles Nestor.

Mall Paris on üks puhtamaid abstraktse ja minimalistliku maali viljelejaid Eestis, poetiseerides end ümbritsevat tagasihoidlikult, kuid samas järjekindlalt ning veendunult. Ta on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi maalikunsti osakonna 1984. aastal ja esineb näitustel alates 1981. aastast. Paris on Eesti Kunstnike Liidu, Maalikunstnike Liidu ja Akvarellistide Ühenduse liige. Ta on osalenud arvukatel ühisnäitustel Eestis ja välismaal ning korraldanud mitmeid isikunäitusi.

Näitusi Toompea lossis korraldab Riigikogu Kantselei koostöös Eesti Kunstnike Liiduga. Näitus avatakse täna, kolmapäeval kell 12.30 ja see jääb avatuks kuni 31. maini. Näituse vaatamiseks tööpäeviti kell 10-16 on Toompea lossi sissepääsuks vaja esitada isikut tõendav dokument.

Allikas: Riigikogu Kantselei 05.04.2017 pressiteade