Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Tartus luuakse professor Peeter Tulviste mälestusfond

Tartus luuakse professor Peeter Tulviste mälestusfond

Prindi see artikkel
27. oktoober 2017

Foto: Andres Tennus, TÜ

Foto: Andres Tennus, TÜ

Tartu ülikoolis allkirjastavad asutajad reedel, 27. oktoobril kell 16 TÜ senati saalis statuudi professor Peeter Tulviste mälestusfondi loomiseks.

Mälestusfondi loomise eesmärk on eelkõige jäädvustada väärikal moel professor Tulviste mälestust ning toetada ja tunnustada üliõpilasi ja noorteadlasi, kes on ühiskondlikult aktiivsed ning panustavad oma silmapaistva õppe- ja teadustööga Eesti ühiskonna edendamisse.

„Tulviste oli erakordne isik, kelle panus Tartu ülikooli, Tartu linna, kogu Eesti ühiskonna ja riigi heasse käekäiku väärib tunnustamist ja igakülgset jäädvustamist. Mälestusfondi loomisega saame sümboolselt tasuda väikese osa ülikooli tänuvõlast oma endise rektori ees,” rõhutas Tartu ülikooli rektor Volli Kalm tänuga. Samuti avaldas rektor lootust, et fondist makstavate toetustega saab ülikool paremini kindlustada järelkasvu ka Tulviste teadustööle.

Professor Peeter Tulviste mälestusfond moodustub Tartu Rotary klubi, Tartu linnavalitsuse, Eesti psühholoogide liidu ning teiste ettevõtete, organisatsioonide ja eraisikute annetustest. Fondi hakkab haldama Tartu ülikooli sihtasutus, mis hakkab selle panusest korraldama regulaarseid stipendiumikonkursse. Esimene stipendium loodetakse üle anda juba Eesti Vabariigi 100. aastapäeva aktusel koos Lennart Meri teadustöö auhinna ja Ernst Jaaksoni mälestusstipendiumiga.

Mälestusfondi statuudi allkirjastavad Tartu rotary klubi president Rein Kinkar, Tartu linnapea Urmas Klaas, Eesti psühholoogide liidu volikogu liige Iiris Tuvi ja TÜ sihtasutuse nõukogu esimees Mart Mägi. Tseremooniaga koos riputatakse TÜ senati saali püsivalt üles ka Elo-Mai Mikelsaare portreemaal Peeter Tulvistest.

Stipendiumifondi toetuseks saab anda oma panuse Tartu ülikooli sihtasutuse annetuskeskkonnas.

Allikas: Tartu Ülikooli 26.10.2017 pressiteade