Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Usk ja vaimsus / Maailmausundid / Kreml: protestandid on tähtis osa Vene ühiskonnast

Kreml: protestandid on tähtis osa Vene ühiskonnast

Prindi see artikkel
31. oktoober 2017

Protestandid on Vene ühiskonna tähtis osa, neile omased iseloomujooned on väga tähtsad tänapäeva maailmas edu saavutamiseks, ütles Vene presidendiadministratsiooni asejuht Sergei Kirijenko teisipäeval.

“Kõik me teame, et protestandid rõhutavad eriliselt tööarmastust, isamaalisust ja kõlbelist käitumist. Venemaal mängib protestantlik kogukond tähtsat osa sotsiaalteenistuses, elus keerulisse olukorda sattunud inimeste aitamises, sõltumata nende usutunnistusest. Kõik need omadused on praegu meie riigis väga vajalikud, et saavutada kõrgelt arenenud maailmas edu,” ütles Kirijenko, kõneldes Paškovi majas usupuhastuse pooletuhandenda aastapäeva pidustustel.

Ta märkis, et “riigivõim adub protestante Venemaal oma tavapärase paljurahvuselise usukogukonna lahutamatu osana”.

Usupuhastuse aadete järgijad ilmusid Venemaale kohe pärast selle algust ja andsid tuntava panuse riigi õitsengusse, teaduse, kultuuri ja hariduse arengusse, meenutas Kirijenko.

Ta lisas: vaatamata sellele, et suurem osa 20. sajandist oli kõikidele usklikele ränk katsumus, “usk ei surnud”.

“Täna teeb riik ajaloolise õigluse taastamiseks ning rüüstatud ja hävitatud kirikute taastamiseks ning rahvusliku vaimse taassünni toetamiseks kõik võimaliku,” lisas kõrge ametnik.

Kirijenko märkis, et kõrge tase, mida protestandid usupuhastuspäeva tähistamise korraldamisel näitasid, räägib suurtest võimalustest Vene ühiskonna vaimse arengu toetamisel “meile kõigile ühiste väärtuste alusel, mis on Venemaal alates ristiusustamisest tuhande aasta jooksul omaks võetud”.

Allikas: BNS, 31.10.2017