Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Filmikunst / PÖFF hakkab festivali arendamiseks annetusi koguma

PÖFF hakkab festivali arendamiseks annetusi koguma

Prindi see artikkel
13. november 2017

POFF131117

Pimedate Ööde filmifestival on juba neljandat aastat A-kategoorias. Foto: PÖFF

Tänavu 21. tegutsemisaastat tähistav Pimedate Ööde filmifestival, mis kuulub maailma viieteistkümne A-kategooria filmifestivali hulka, hakkab festivali arendamiseks peale ettevõtete, riigi ja kohaliku omavalitsuse toetusele koguma ka annetusi.

Üks esimesi eesmärke on võimalikult palju filme eesti ja vene keelde tõlkida. Seni on PÖFFi filmidest tõlgitud kolmandik.

„PÖFF tegutseb juba aastaid miinimumeelarve, kuid maksimumprogrammiga,” ütles festivali direktor ja programmijuht Tiina Lokk. “Selleks, et tagada festivali kõrge standard ning tuua filmid kvaliteetselt vaatajani, tahame kaasata ka neid inimesi, kes on PÖFFi fännid: anda neile võimalus annetada, et osaleda festivali tegemises. PÖFF on rahvusvaheline festival ning festivali ametlikuks keeleks on inglise keel, kuid rahanappusel on seni jäänud suur osa filme eesti ja vene keelde tõlkimata. Me tahame olla kodupublikule lähemal, et filmide jutustatavad lood jõuaksid võimalikult veenvalt ja mõistetavalt vaatajateni.”

Loki sõnul on eelarve seni võimaldanud tõlkida eesti või vene keelde kolmandiku kogu festivaliprogrammis linastuvatest filmidest. „Oleme selle kohta saanud palju tagasisidet ja publiku soovil alustame järgmise aasta festivali filmide tõlkimise fondi jaoks raha kogumist. Iga filmi tõlkimine on märkimisväärne kulu, mida üksnes kõrge piletihinnaga ei kogu,” selgitas ta ja lisas, et kui publik tuleb ideega kaasa, on kavas arendada ka teisi tegevusi.”

Festivali arendamiseks on võimalik oma abi pakkuda kõigil filmisõpradel, nii eraisikutel kui ettevõtetel. Ülekande märksõnaga „Toetan PÖFFi” saab teha endale sobivas summas otse festivali kontole. Selleks on PÖFFi kodulehe peamenüüs ka spetsiaalne nupp „Toeta PÖFFi”.

Pimedate Ööde filmifestival toimub alates 1997. aastast. 2014. aastast kuulub PÖFF rahvusvaheliselt sertifitseeritud võistlusprogrammiga ehk A-kategooria filmifestivalide hulka. Festival hõlmab kaks alafestivali (PÖFF Shorts ja Just Film) ja rahvusvahelise filmitööstuse üritused, mis toovad igal aastal Tallinna filme ja filmitegijad rohkem kui 70st riigist Ameerikast Aasiani.

Tänavu leiab PÖFF aset 17. novembrist 3. detsembrini.

Allikas: PÖFFi 14.11.2017 pressiteade