Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Teater / Vanemuise ooperilavastus on taaskord valitud Saaremaa ooperipäevade programmi

Vanemuise ooperilavastus on taaskord valitud Saaremaa ooperipäevade programmi

Prindi see artikkel
20. juuli 2014

Foto: Alan Proosa (www.vanemuine.ee)

Foto: Alan Proosa (www.vanemuine.ee)

Ooper „Jevgeni Onegin“ etendub esmaspäeval, 21. juulil kell 20.00 Kuressaare lossi ooperimajas. Dirigeerib Paul Mägi. Peaosades teevad kaasa külalissolistid Rootsist – bariton Linus Börjesson (Onegin) ja sopran Maria Fontosh (Tatjana).

20. – 27. juulini kestvad Saaremaa ooperipäevad toimuvad tänavu seitsmendat korda. Sel aastal on peakülaliseks Ukraina Rahvusooper, kes annab Kuressaare lossi ooperimajas kolm etendust, ettekandmisele tulevad Verdi „Don Carlos“, Lõssenko „Natalka Poltaaviast“ ja Bellini „Norma“. Lisaks laulavad Ukraina ooperisolistid mitmetel ooperipäevade programmis olevatel kontserditel.

„Jevgeni Onegin“ on juba viies Vanemuise ooperilavastus, mis selle kõrgetasemelise muusikasündmuse programmi aastate jooksul valitud on. Varem on Vanemuise teater ooperipäevadel esitanud oopereid: “Hoffmanni lood”, „Trubaduur“, „Figaro pulm“ ja „Maria Stuarda“.

Dmitri Bertmani lavastatud ajalooline versioon Pjotr Tšaikovski ooperist „Jevgeni Onegin“ esietendus Vanemuise väikeses majas 2013. aasta aprillis. Tänavu pärjati Eesti Teatriliidu poolt „Jevgeni Onegini“ lavastusmeeskond, orkester ja trupp kunstiliselt nauditava tulemuse eest „aasta muusikalavastuse“ auhinnaga.

„On väga hea meel, et oleme saanud esinejaks kaasata taaskord Eesti teatri – seekord siis Vanemuise. Kuna Saaremaa ooperipäevade publiku hulgas on palju väliskülalisi ja turiste, siis annab see eesti muusikateatrile hea võimaluse näidata end piiritagustele ooperigurmaanidele. Samuti muidugi ka eesti publikule. Saaremaa ooperipäevade külastajad on varemgi osa saanud Dmitri Bertmani kaasahaaravatest lavastustest ja publik on tema loomingu alati väga soojalt vastu võtnud. Näitame suure rõõmu ja uhkusega seda kõrget kvaliteeti meie külastajatele ning loodame, et ka Vanemuise teatritrupi jaoks on Saaremaa ooperipäevadel osalemine põnevaks väljakutseks,“ märgib Eesti Kontserdi arendusdirektor, Saaremaa ooperipäevade tegevprodutsent Kertu Orro.

Tuleval teatrihooajal etendub ooper “Jevgeni Onegin” kolmel korral koduteatris ja 24. märtsil 2015 anname külalisetenduse Rahvusooperis Estonia.

„Jevgeni Onegini“ lavastuse kohta leiab lähemat infot siit.

Saaremaa ooperipäevade kohta leiab lisa siit.

Allikas: Vanemuise teatri 20.07.2014 pressiteade