Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Teater / Vanemuise teater andis külalisetendused Kaunase Muusikateatris

Vanemuise teater andis külalisetendused Kaunase Muusikateatris

Prindi see artikkel
1. aprill 2017

Vanemuise teater andis 29. ja 30. märtsil Kaunase Muusikateatris kaks külalisetendust – Tšaikovski ooperiga „Jevgeni Onegin“ ja tantsulavastustega „Crossroads. Step into the Light“.

Leetu külakostiks viidud Pjotr Tšaikovski ooperi „Jevengi Onegin“ on lavastanud Dmitri Bertman (Ooperiteater Helikon, Moskva) ja selle muusikajuht ning dirigent on Paul Mägi. Kunstiliselt nauditava tulemuse eest said ooperi lavastusmeeskond, orkester ja trupp 2014. aastal Eesti Teatriliidu preemia.

Alles äsja, 18. märtsil Vanemuise väikeses majas esietendunud jazzlavastuse „Crossroads“ lavastaja-koreograaf on Russell Adamson (Suurbritannia) ja meeleoluka steptantsulavastuse „Step into the Light“ oma Matthew James Jordan. Vanemuise balletijuhi Mare Tomminga sõnul võttis publik laval oleva elurõõmu väga hästi vastu ning tagasiside saalist oli siiras ja positiivne.

Mõlemad etendused läksid väga edukalt, esineti täissaalidele.

Kaunase Muusikateater tuleb Vanemuisesse külalisetendusi andma juba 6. ja 7. mail. Eesti publikule mängitakse balletti „Notre Dame’i legend“ (6.05) ja ooperit „Windsori lõbusad naised“ (7.05).

Allikas: Vanemuise 31.03.2017 pressiteade