Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Usk ja vaimsus / Maailmausundid / Petlemma Kristuse sünni kirik taasavas koroonaviiruse järel oma uksed

Petlemma Kristuse sünni kirik taasavas koroonaviiruse järel oma uksed

Prindi see artikkel
26. mai 2020

Petlemma kuulsusrikas Kristuse sünni kirik taasavas teisipäeval oma uksed külastajaile pärast ligi kolme kuu pikkust sulgemist koroonaviiruse pandeemia tõttu.

Kirik suleti 5. märtsil, kui Jordani jõe okupeeritud läänekaldal avastati esimesed COVID-19 nakkusjuhtumid.

Kirik on ehitatud kohale, mida kristlased pidasid Jeesuse täpseks sünnipaigaks. Tegemist on ristiusu ühe pühama paigaga, mis suleti vahetult enne lihavõttepühi. Tavapäraselt külastab pühamut kümneid tuhandeid turiste ja palverändureid.

Kreeka õigeusukiriku piiskop Theophylactos nimetas pühamu avamist tähtpäevaks kogu Petlemmale, kuna “kõik inimesed võivad nüüd kirikusse siseneda ja palvetada nagu enne”.

Palestiina Omavalitsus on teada andnud umbes 400 koroonaviiruse nakkus- ja kahest surmajuhust Läänekaldal. Enamik juhtumeist tuvastati palestiinlastel, kes töötasid Iisraelis, mille võimudel on tulnud rinda pista viiruse leviku märksa tõsisemate tagajärgedega.

Juudiriigi võimud on tasapisi hakanud taasavama koole, pühamuid ja turge seoses nakatunute arvu järk-järgulise kahanemisega. Iisraeli tervishoiuministeerium on teada andnud enam kui 16700 nakkus- ja 279 surmajuhtumist, üle 14000 inimese on haigusest paranenud.

Allikas: BNS, 26.05.2020