Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Maailm / McAlfee: kübervõidurelvastumine on hoogu läinud

McAlfee: kübervõidurelvastumine on hoogu läinud

Prindi see artikkel
29. jaanuar 2010

ArvutidHiina, USA, Venemaa ja veel ligi 20 riigi vahel on käima läinud võidurelvastumine küberruumis, mistõttu tuleb valmis olla kübersõjaks, ütles internetiturbefirma McAfee juht reedel Davosi majandusfoorumil.

USA firma president ja peadirektor Dave DeWalt ütles, et valitsuse arvutiinfrastruktuuride traditsiooniline kaitsepositsioon on viimastel aastatel hakanud nihkuma.

“See liikumine kaitseseisundist palju ründavamale seisundile on hästi märgatav,” ütles DeWalt Šveitsis Davosi suuskuurordis iga-aastasel poliitika- ja majandusliidrite kohtumisel.

McAfee on oma sõnul tuvastanud vähemalt viis küberrelvi omavat riiki – USA, Hiina, Venemaa, Iisrael ja Prantsusmaa.

“Praegu on üle 20 riigi, mille valitsused varustavad end kübersõja-, küberspionaaži- ja küberründevõimega,” sõnas DeWalt.

“See on küberruumis toimuv võidurelvastumine.”

DeWalt ei ole esimene kübersõja eest hoiataja. Oktoobris kuulutas ÜRO telekommunikatsiooniagentuuri juht Hamadoun Toure, et järgmine maailmasõda peetakse küberruumis.

DeWalt ütles, et hiljutised Hiina rünnakud Google’ile näitavad ilmekalt, et spionaažilt ja valitsuse infrastruktuuri ründamiselt on hakatud üle minema pealetungile struktuuridele, mis on “olemuselt kommertsiaalsed”.

Allikas: BNS, 29.01.2010