Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Robotite jalgpallivõistlus algab täna TTÜ spordihoones

Robotite jalgpallivõistlus algab täna TTÜ spordihoones

Prindi see artikkel
3. detsember 2010

Foto: www.robotex.ee

Foto: www.robotex.ee

Rahvusvaheline robootikavõistlus Robotex toimub sel aastal 3. ja 4. detsembril TTÜ spordihoones. Mõlemal päeval avatakse uksed kell 10.00 ning üritus on kõigile tasuta.

Otseülekannet võistluspäevadest saab jälgida mõlemal päeval kell 10.00-16.30 Robotexi kodulehelt www.robotex.ee

Lisaks võistlusele on Robotexil ka töötoad ning tehnikamess. Vaadata saab näitust „Robotex läbi aegade“, Robotexi joonistuskonkursi parimate tööde näitust, Eesti Disainikeskuse näitust „SÄSI“ ning TTÜ Tehnoloogiakooli kursuse „Tootearendus“ parimaid töid.

Sel aastal võistlevad kaks autonoomset robotit korraga ühel väljakul, millel asetsevad 9 palli. Eesmärgiks on lüüa võimalikult palju palle vastase väravasse. Kahe roboti vaheline võistlus toimub vähemalt kahes voorus. Edasi pääseb robot, kes on saanud rohkem voorude võite

Võistkonnad on jagatud kahte gruppi: „avatud“ ja “pro“. „Avatud“ grupis võetakse mõõtu reedel, 3. detsembril. Võistlema on oodatud üldhariduskoolide õpilased, välisvõistlejad ning tehniliselt lihtsamad robotid. Mitmed robotid ehitatakse Lego platvormile ja TTÜs välja arendatud kodulaborile.

„Pro“ grupis katsutakse jõudu laupäeval, 4. detsembril. Omavahel võistlevad tehniliselt kõrgema tasemega robotid.

Robotexi korraldaja, TTÜ tootearenduse tudeng Jaanus Paljak kinnitab, et Robotexi eesmärgiks on populariseerida ennekõike noorte hulgas robootika erinevaid aspekte – mehaanika, infotehnoloogia, mehhatroonika ja tootedisain – läbi praktilise tegevuse. „Samuti soovime näidata, et robotite ehitamine on lõbus ja suhteliselt lihtne, sest paljud võistlejad on meie ülikoolide tudengid ja üldhariduskoolide õpilased,“ sõnas Paljak.

Robotexi korraldab Tallinna Tehnikaülikool koostöös Tartu Ülikooli ja Eesti Infotehnoloogia Kolledžiga

Robotexi kuldsponsoriks on Elfa Elektroonika AS ja toetajateks ABB AS, SA Archimedes, Datel AS, Defendec OÜ, EAS, Ensto Ensek AS, Festo OY AB Eesti filiaal, Harju Elekter AS, Hasartmängumaksu Nõukogu, Kuup3 OÜ, Meiren Engineering OÜ, PKC Eesti AS, Proekspert AS, Rantelon OÜ, Saint-Gobain Ehitustooted AS, SA Tallinna Teaduspark Tehnopol, Webmedia AS.

Samal ajal toimub Tallinnas noortemess Teeviit. Teeviida ja Robotexi vahel on korraldatud mõlemal päeval tasuta bussiliiklus ning Teeviidal saab jälgida otseülekannet Robotexilt.

Ajakava: www.robotex.ee/et/robotex_2010/k%C3%BClastajale

Lisainfo: www.robotex.ee

Allikas: TTÜ 02.12.2010 pressiteade